Međimurska gibanica u mini kalupu za kuglof
Sastojci (2 porcije)
| mini kalup za kuglof (zapremine 2 dcl) | |
| maslac | |
| 5 | kora za savijaču |
| malo narančine korice | |
| 1.5 žlica | šećera |
| 3 žlice | mljevenog maka |
| malo mlijeka | |
| 2 žlice | svježeg sira |
| 1 | vanilin šećer |
| jaje | |
| 2 žlice | sjemenki bundeve golice |
| 2 žlice | oraha |
| 1 | jabuka |
| cimet | |
| 1 žlica | milerama |
| Šećer u prahu za posipanje | |
| mak u zrnu |
Priprema
- 1
Kalup premaži maslacem.
- 2
Kore za savijače izreži na veličinu koja će ti trebati za slaganje slojeva. Stavi prvu koru, premaži je maslacem, pa poklopi drugom korom.
- 3
Pomiješaj tri žlice mljevenog maka, malo narančine korice i jednu žlicu šećera pa prelij s malo vrelog mlijeka (da smjesa bude maziva, ali ne tekuća). Zatim opet stavi dvije kore za savijače premazana maslacem. Na to stavi dvije žlice sira pomiješanog s malo vanilin šećera i jednim jajem. U polovicu sira dodaj dvije žlice grubo nasjeckanih sjemenki bundeve golice. Sad ponovno stavi dvije kore za savijače premazane maslacem, na to stavi dvije žlice grubo nasjeckanih oraha pomiješanih s malom žlicom šećera, a na njih položi tanke ploške jabuke te pospi cimetom i vanilin šećerom. Zatim stavi tri kore za savijače (svaka premazana maslacem).
- 4
Premaži odozgor žlicom Milerama i pospi makom u zrnu. Peci na 180°C oko pola sata.
- 5
Pusti da se kolač ohladi, a zatim okreni na tanjur. Po želji, pospi šećerom u prahu.