Mini tart s bundevom
Sastojci (6 komada)
Sastojci
| 1 | muškatna bundeva |
| 300 g | Speculaas keksa |
| 110 g | maslaca |
| 300 g | kondenziranog mlijeka |
| 1 žličica | cimeta |
| 1 žličica | arome vanilije |
| 2 | jaja |
| 1 | žumanjak |
Za ukrašavanje
| Mini čoko keksići | |
| Bijela čokolada | |
| Ušećereni đumbir | |
| Listići mente |
Priprema
- 1
Muškatnu bundevu prepolovite po dužini, očistite koštice i stavite je peći u pećnicu na 180 °C, oko 60 minuta.
- 2
Žlicom nagrabite „meso“ bundeve pa ga izmiksajte štapnim mikserom u pire i pustite da se sve malo ohladi.
- 3
U sjeckalicu stavite Speculaas kekse i sameljite ih. Na laganoj vatri rastopite maslac pa ga ulijte u kekse. Nježno izmiksajte da se maslac i keksi sjedine.
- 4
Ostatkom rastopljenog maslaca ili uljem premažite mini kalupe za tart (mi smo koristili kalupe promjera 10 cm). U svaki ubacite oko 3 žlice smjese s keksima i dobro je utisnite u dno i stranice.
- 5
Kalupe posložite na veći lim za pečenje i pecite 10-ak minuta u pećnici na 180 °C. Izvadite ih i pustite da se ohlade.
- 6
U pire od bundeve dodajte kondenzirano mlijeko, cimet, aromu vanilije, jaja i žumanjak te izmiksajte u ujednačenu smjesu. U svaki kalup na podlogu od keksa ulijte smjesu i pecite oko 30 minuta na 180 °C.
- 7
Gotove mini pite pustite da se malo ohlade pa ukrasite čoko keksićima, ušećerenim đumbirom, strugotinama bijele čokolade i listićima svježe mente.