kaufland.hr/recepti
Muffini od bundeve
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
276/1152kcal / kJ
-
20 gUgljikohidrati
-
9 gBjelančevine
-
18 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
276/1152 kcal/kJ,
20 g Ugljikohidrati,
9 g Bjelančevine,
18 g Masti
Sastojci (12 komada)
| 350 g | hokkaido tikve |
| 1 žličica | sol |
| 2 stabljike | peršina |
| 250 g | pšeničnog brašna |
| 1 | prašak za pecivo |
| 2 | jaja veličine M |
| 2 žlice | senfa |
| 200 g | krem sira |
| 1 žličica | origana |
| 0.5 žličice | mažurana |
| 100 ml | K-Classic ekstra djevičanskog maslinovog ulja |
| papar | |
| 200 g | feta sira |
| 50 g | sjemenki bundeve |
Priprema
- 1
Zagrij pećnicu na 200 °C. U međuvremenu bundeve oguli, prepolovi izvadi jezgru i naribaj. Posoli naribanu bundevu i ostavi da odstoji 5 minuta.
- 2
U međuvremenu pomiješaj brašno i prašak za pecivo.
- 3
Dodaj jaja, senf, krem sir, origano, mažuran, maslinovo ulje i peršin te pomiješaj s ručnim mikserom. Dodaj sol i papar. Smrvi fetu i pomiješaj s bundevom. Obloži pladanj za muffine šalicama za muffine, napuni tijesto na 3/4, na vrh rasporedi sjemenke bundeve i peci oko 20-25 minuta dok ne porumeni.