Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Muffini s dvostrukom čokoladom

Do 30 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (12 komada)

190 g gorke kuverture
150 ml vrhnja za šlag
225 g omekšalog maslaca
50 g šećera u prahu
200 g svježeg sira
150 g šećera
1 vanilin šećer
3 jaja
200 g brašna
4 žlice kakaa
prstohvat soli
2 žličice praška za pecivo
120 ml mlijeka

Priprema

    1

Nadjev: ugrij mlijeko u lončiću i dodaj nasjeckanu kuverturu. Miješaj dok se ne rastopi,a zatim makni sa štednjaka i pusti da se ohladi uz povremeno miješanje.

    2

Krema: prokuhaj vrhnje za šlag, makni sa štednjaka i dodaj nasjeckanu kuverturu. Miješaj dok se ne rastopi. Maslac sa šećerom pjenasto izmiksaj, a zatim pažljivo umiješaj svježi sir. Dodaj pripremljeno čokoladno vrhnje i promiješaj. Dobivenom smjesom napuni špricu ili vrećicu za dekoriranje i stavi u hladnjak.

    3

Biskvit: ugrij pećnicu na 160◦C. Pjenasto izmiksaj maslac, šećer i vanilin šećer, a zatim dodaj jedno po jedno jaje. Kuverturu grubo nasjeckaj te pomiješaj s brašnom, kakaom, solju i praškom za pecivo. Dodaj smjesu od maslaca i mlijeko te promiješaj da dobiješ glatku smjesu. Razdijeli u 12 kalupa za muffine i peci 20-25 minuta. Izvadi iz pećnice i pusti da se ohlade

    4

Nožem izreži muffinima vrh („poklopac“), izdubi žličicom rupu dubine oko 3 cm i ostavi rub debljine 1 cm. Nadjev rasporedi žlicom u rupe i vrati „poklopce“. Ukrasi kremom i komadićima čokolade po želji.

    5

Savjet: od izdubljenog tijesta možeš napraviti slatke kuglice – samo ga pomiješaj s keksima, svježim sirom i maslacem.