Muffini s dvostrukom čokoladom
Sastojci (12 komada)
| 190 g | gorke kuverture |
| 150 ml | vrhnja za šlag |
| 225 g | omekšalog maslaca |
| 50 g | šećera u prahu |
| 200 g | svježeg sira |
| 150 g | šećera |
| 1 | vanilin šećer |
| 3 | jaja |
| 200 g | brašna |
| 4 žlice | kakaa |
| prstohvat soli | |
| 2 žličice | praška za pecivo |
| 120 ml | mlijeka |
Priprema
- 1
Nadjev: ugrij mlijeko u lončiću i dodaj nasjeckanu kuverturu. Miješaj dok se ne rastopi,a zatim makni sa štednjaka i pusti da se ohladi uz povremeno miješanje.
- 2
Krema: prokuhaj vrhnje za šlag, makni sa štednjaka i dodaj nasjeckanu kuverturu. Miješaj dok se ne rastopi. Maslac sa šećerom pjenasto izmiksaj, a zatim pažljivo umiješaj svježi sir. Dodaj pripremljeno čokoladno vrhnje i promiješaj. Dobivenom smjesom napuni špricu ili vrećicu za dekoriranje i stavi u hladnjak.
- 3
Biskvit: ugrij pećnicu na 160◦C. Pjenasto izmiksaj maslac, šećer i vanilin šećer, a zatim dodaj jedno po jedno jaje. Kuverturu grubo nasjeckaj te pomiješaj s brašnom, kakaom, solju i praškom za pecivo. Dodaj smjesu od maslaca i mlijeko te promiješaj da dobiješ glatku smjesu. Razdijeli u 12 kalupa za muffine i peci 20-25 minuta. Izvadi iz pećnice i pusti da se ohlade
- 4
Nožem izreži muffinima vrh („poklopac“), izdubi žličicom rupu dubine oko 3 cm i ostavi rub debljine 1 cm. Nadjev rasporedi žlicom u rupe i vrati „poklopce“. Ukrasi kremom i komadićima čokolade po želji.
- 5
Savjet: od izdubljenog tijesta možeš napraviti slatke kuglice – samo ga pomiješaj s keksima, svježim sirom i maslacem.