Nachos sladoled
Sastojci (12 komada)
| 6 kuglica | sladoleda od čokolade | 
| 6 kuglica | sladoleda slani karamel | 
| 12 | šarenih korneta | 
| 3 | čokoladna keksa | 
| Karamel preljev | |
| 3 žlice | blanširanih badema | 
| šarene mrvice | 
Za voćni preljev
| 250 g | smrznutog bobičastog voća | 
| 50 g | šećera | 
| 1 žličica | arome vanilije | 
Priprema
- 1
Žlicom za sladoled zagrabi 12 kuglica i posloži ih na lim za pečenje. Kuglice potom spremi u zamrzivač na oko 45 minuta, tako će bolje i dulje zadržati formu kod posluživanja.
- 2
U manji lonac istresi smrznuto voće pa ga pospi šećerom. Miješaj na vatri dok se voće i šećer ne rastope, možeš ga i nježno gnječiti. Kad voće pusti tekućinu, umiješaj aromu vanilije pa makni s vatre i pusti da se ohladi. Umak od voća možeš dodatno procijediti kroz cjedilo ili ga ostaviti u „gruboj“ varijanti s komadima voća. Također, od ove količine imat ćeš dovoljno umaka za nekoliko posluživanja.
- 3
Na manju suhu tavu dodaj blanširane bademe i kratko ih prži dok ne uhvate zlatnu boju. Čokoladne kekse nareži na manje komade.
- 4
Na veći tanjur ili pladanj natrgaj kornete. Pazi da komadići ne budu premali, odnosno da budu dovoljno veliki da ih možeš uhvatiti rukom.
- 5
Na komade korneta posloži kuglice sladoleda, dodaj komadiće keksa pa potom sve prelij voćnim umakom i karamel umakom.
- 6
Na kraju pospi blanširanim bademima i šarenim mrvicama (ili drugim dodacima prema želji).