Najslađe breskvice na svijetu
Sastojci (30 komada)
Tijesto | |
8 | jaja |
50 dag | šećera |
2 žlice | mlijeka u prahu |
2 praška | za pecivo |
1 kg | brašna |
4 dl | ulja |
naribana korica jednog limuna |
Nadjev:
4 dl | mlijeka |
50 dag | mljevenih oraha |
40 dag | šećera |
mrvice dobivene izdubljivanjem breskvica |
Boja:
2 dl | vode |
na vrh noža žute boje u prahu | |
na vrh noža crvene boje u prahu | |
30 dag | šećera |
Priprema
- 1
Pomiješajte jaja, šećer, mlijeko u prahu, prašak za pecivo i osam žlica brašna. Ostavite 15 minuta da miruje.
- 2
Umiješajte ulje, koricu limuna i ostatak brašna te umijesite glatko tijesto.
- 3
Oblikujte kuglice veličine oraha i stavite u lim za pečenje. Pecite 10-12 minuta na temperaturi od 170°C.
- 4
Još tople breskvice izdubite žličicom.
- 5
Za nadjev zakuhajte mlijeko. Pomiješajte orahe, šećer, mrvice od breskvica i rum te sve prelijte vrelim mlijekom.
- 6
Svaku polutku napunite nadjevom, pa spojite po dvije u breskvicu.
- 7
Razdijelite vodu u dvije posude te u svakoj od njih razmutite boje. Obojite ih kistom za kolače (prvo žutom, a zatim crvenom bojom).
- 8
Nakon toga ih uvaljajte u šećer i ostavite na zraku najmanje 12 sati da se osuše.