Najslađe breskvice na svijetu
Sastojci (30 komada)
| Tijesto | |
| 8 | jaja |
| 50 dag | šećera |
| 2 žlice | mlijeka u prahu |
| 2 praška | za pecivo |
| 1 kg | brašna |
| 4 dl | ulja |
| naribana korica jednog limuna |
Nadjev:
| 4 dl | mlijeka |
| 50 dag | mljevenih oraha |
| 40 dag | šećera |
| mrvice dobivene izdubljivanjem breskvica |
Boja:
| 2 dl | vode |
| na vrh noža žute boje u prahu | |
| na vrh noža crvene boje u prahu | |
| 30 dag | šećera |
Priprema
- 1
Pomiješajte jaja, šećer, mlijeko u prahu, prašak za pecivo i osam žlica brašna. Ostavite 15 minuta da miruje.
- 2
Umiješajte ulje, koricu limuna i ostatak brašna te umijesite glatko tijesto.
- 3
Oblikujte kuglice veličine oraha i stavite u lim za pečenje. Pecite 10-12 minuta na temperaturi od 170°C.
- 4
Još tople breskvice izdubite žličicom.
- 5
Za nadjev zakuhajte mlijeko. Pomiješajte orahe, šećer, mrvice od breskvica i rum te sve prelijte vrelim mlijekom.
- 6
Svaku polutku napunite nadjevom, pa spojite po dvije u breskvicu.
- 7
Razdijelite vodu u dvije posude te u svakoj od njih razmutite boje. Obojite ih kistom za kolače (prvo žutom, a zatim crvenom bojom).
- 8
Nakon toga ih uvaljajte u šećer i ostavite na zraku najmanje 12 sati da se osuše.