kaufland.hr/recepti
Namaz od tunjevine
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (1 porcija)
| 2 | tunjevine iz konzerve |
| 10 srednjih | krastavaca |
| 2 | topiva sira u trokutićima |
| 5 | jaja |
| 330 g | majoneze (dvije tube) |
| 2 žlice | senfa |
| sol | |
| 1 režanj | češnjaka |
| šaka oraha | |
| kruh po želji |
Priprema
- 1
Krastavce i češnjak usitnite što je više moguće.
- 2
Tunjevinu dobro procijedite pa pomiješajte sa svim sastojcima osim krastavaca.
- 3
Štapnim mikserom usitnite sve dok ne dobijete kremastu teksturu. Dodajte po potrebi još soli i krastavce pa promiješajte žlicom kako bi u namazu ostali komadići krastavaca.
- 4
Ostavite pokriveno u hladnjaku oko 30 minuta kako bi se namirnice što bolje povezale.
- 5
Kruh (bijeli, integralni, kukuruzni…) narežite na šnite pa zapecite na nekoliko minuta u pećnici na 180°C ili u tosteru. Poslužite dok je kruh topao.