Neobični ukrasi
Sastojci (20 komada)
150 g | šećera u prahu |
300 g | maslaca |
480 g | brašna |
2 | žumanjka |
prstohvat soli | |
100 g | crvene i zelene fondan smjese |
Priprema
- 1
Šećer, maslac, brašno, žumanjke i sol pomiješajte te umijesite glatko tijesto.
- 2
Omotajte ga prozirnom folijom i stavite u hladnjak 2-3 sata.
- 3
Od fondana oblikujte 140 kuglica veličine graška, pa na svakoj kuglici čačkalicom probušite rupu za konac. Rasporedite u lim za pečenje obložen masnim papirom te sušite 90 minuta na 40°C.
- 4
Izvadite tijesto iz hladnjaka i razvaljajte ga na pravokutnik veličine 30x40 cm. Izrežite trakice različite duljne i na svakoj probušite rupu u sredini.
- 5
Rasporedite trakice tijesta u lim za pečenje obložen masnim papirom i pecite 12-16 minuta na 180°C.
- 6
Napravite drvca: za svaki primjerak treba vam šest trakica tijesta različite duljiine i osam kuglica fonadana. Naizmjenično ih nižite na konac i objesite na božićno drvce.