Nevjestina mesna poslastica
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
35 gUgljikohidrati
-
35 gBjelančevine
-
32 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
35 g Ugljikohidrati,
35 g Bjelančevine,
32 g Masti
Sastojci (4 porcije)
| 500 g | malih krumpira |
| sol | |
| 250 g | šljiva |
| 1 | ljuta papričica |
| 0.5 glavice | luka |
| 2 žlice | šećera |
| 5 žlica | tamnog balzamičnog octa |
| 4 (po 140 g) | juneća odreska |
| 8 krišaka | slanine |
| 6 žlica | suncokretova ulja |
| svježe mljeveni papar | |
| 6 grančica | timijana |
Priprema
- 1
Krumpire temeljito operi i kuhaj u posoljenoj oko 12 minuta. U međuvremenu nareži šljive na četvrtine, a ljutu papričicu na trakice (obavezno sastruži sjemenke). Luk oguli i usitni. Skuhane krumpire procijedi i prepolovi.U lončiću rastopi šećer, dodaj šljive i luk, malo promiješaj, a zatim dodaj balzamični ocat. Začini čilijem i solju te stavi sa strane.Ugrij pećnicu na 200°C (vrući zrak: 175°C). Odreske operi i posuši te omotaj dvjema kriškama slanine i pričvrsti čačkalicama.Posoli meso s obje strane te prži oko četiri minute na dvije žlice ulja u tavi, a zatim stavi u lim za pečenje obložen masnim papirom. Peci u zagrijanoj pećnici oko pet minuta, a zatim izvadi i ostavi da odstoji pet minuta.U tavi ugrij četiri žlice ulja, dodaj krumpire i prži uz neprestano miješanje. Dodaj oprane listiće timijana te sol i papar. Još kratko prži, a zatim makni s vatre. Posluži pečene odreske sa šljivama i krumpirima.