Palačinke od krumpira
Sastojci (5 komada)
| 650 g | krumpira |
| 1 | glavica luka |
| 2 | jaja |
| 45 g | glatkog brašna |
| žlica soli | |
| Ulje za prženje | |
| 180 g | kiselog vrhnja |
| pola žlice senfa | |
| 1 | žlica limunova soka |
| Sol i papar | |
| vlasac |
Priprema
- 1
Krumpir operite, ogulite pa naribajte skroz sitno. Stavite u cjedilo pa rukama istisnite svu tekućinu, a možete ga ocijediti i kroz čistu kuhinjsku krpu.
- 2
Sitno naribajte luk pa ga dodajte krumpiru. U smjesu dodajte jaja, brašno i sol te dobro promiješajte kako biste dobili ujednačenu smjesu.
- 3
U tavi zagrijte ulje. Većom žlicom zagrabite smjesu pa istresite na tavu i poravnajte u oblik palačinke promjera oko 10 cm. Pecite s obje strane 3-4 minute.
- 4
Gotove palačinke izvadite na papirnati kuhinjski ubrus i kako bi se ocijedio višak masnoće.
- 5
Za umak pomiješajte kiselo vrhnje, senf, limunov sok, sol, papar i nasjeckani svježi vlasac. Poslužite ga uz palačinke.
- 6
Uz jelo poslužite i salatu, primjerice od naribane sirove cikle, mrkve i jabuke. Začinite s malo ulja, limunova soka, soli i papra ili prema želji.