Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Pandišpanj u teglici

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

200 g izmrvljenog pandišpanja
200 ml svježe skute
50 g šećer u prahu
0.5 ribane limunove kore
200 ml vrhnja za šlag

Smokve u prošeku

130 g suhih smokava
125 ml prošeka
75 ml vode
75 g šećera
1 žlica limunovog soka
1 lovorov list

Savjet

  • Za ukras: par žlica badema u štapićima ili listićima


Priprema

    1

Pandišpanj izreži na kockice, a onda ga grubo izmrvi.

    2

Za kremu pomiješaj skutu sa sokom i koricom limuna te šećerom u prahu. Stavi sa strane.

    3

U drugoj zdjeli umuti vrhnje za šlag, a onda mu uz stalno miksanje postupno dodaj smjesu sa skutom. Kremu stavi u hladnjak.

    4

Lončić sa šećerom stavi na laganu vatru da se karamelizira (ne miješaj, samo protresi lončić). Dodaj prošek, vodu i sok od limuna te kuhaj pet minuta pa dodaj suhe smokve. Kuhaj još 15 minuta. Premjesti u drugu posudu da se brže ohladi. Na dno teglice stavi malo izmrvljenog pandišpanja, zatim dodaj nekoliko žlica kreme. Dodaj smokve, opet malo pandišpanja, poškropi s malo umaka od smokava, a zatim dodaj nekoliko žlica kreme. Stavi u hladnjak i ukrasi bademima.