kaufland.hr/recepti
Panzanella
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
| 500 g | cherry rajčica |
| 2 | režnja češnjaka |
| 1 | ljutika |
| 3 šnite | kruha |
| sol i papar | |
| maslinovo ulje | |
| vinski ocat | |
| svježi bosiljak |
Priprema
- 1
Na suhoj tavi ili u pećnici tostiraj kriške kruha do zlatne boje.Rajčice razreži po pola, dobro posoli i ostavi 15-ak minuta.
- 2
U drugu posudu ocijedi sok kojeg puste posoljene rajčice. Češnjak i ljutiku protisni pa pomiješaj sa sokom od rajčice.
- 3
Dodaj maslinovo ulje i vinski ocat.Pomiješaj rajčice, tostirani kruh natrgan na komade, grubo sjeckani bosiljak pa sve prelij začinjenim sokom od rajčice. Po potrebi, okus doradi solju i paprom.