Paprenjaci
Sastojci (30 komada)
| 660 g | glatkog brašna K-Classic NMNP T-550 |
| 1 žličica | sode bikarbone |
| 1 žličica | soli |
| 3 žličice | đumbira u prahu |
| 4 žličice | cimeta u prahu |
| 2 žličice | papra |
| 120 g | šećera od kokosova cvijeta K-Bio |
| 230 g | maslaca |
| 300 g | meda |
| 2 | jaja |
Icing
| bjelanjak | |
| šećer u prahu |
Priprema
- 1
Miksaj maslac i med, dodaj jaja, a potom i sve suhe sastojke postupno. Ako je smjesa previše suha, dodaj i par žlica vode.
- 2
Izradi dobro rukama u kompaktnu smjesu. Smjesu je najbolje zamotati u foliju i ostaviti da odstoji minimalno pola sata.
- 3
Razvaljaj tijesto debljine 3 mm i kalupom reži u željene oblike. Na svakom paprenjaku napravi rupicu prije pečenja kako bi se kasnije mogla provući ukrasna špaga.
- 4
Peci 7 minuta na 170°C (vrijeme pečenja ovisi i o samoj pećnici).
- 5
Pripremi icing: na jedan bjelanjak postupno dodaj šećer u prahu dok ne dobiješ glatku gustu smjesu. Ako je smjesa previše rijetka, dodaj još šećera u prahu.Po želji, icing možeš bojiti drugim prehrambenim bojama.
- 6
Crtaj icingom po ispečenim i ohlađenim keksima te ostavi da se suše tijekom noći.
- 7
Kroz rupicu provuci špagu i napravi čvor. Tako ukrašenim paprenjacima možeš dekorirati i svoje božićno drvce.