kaufland.hr/recepti
		
	Pastirska pita
					Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
				
				Sastojci (2 porcije)
| 450 g | mljevene junetine | 
| 1 | manji luk | 
| 2 | režnja češnjaka | 
| 2 | mrkve | 
| sol i papar | |
| 3 žlice | koncentrata od rajčice | 
| 0.5 žličice | mljeveni čili | 
| muškatnog oraščića | |
| svježi timijan | |
| svježi ružmarin | |
| 100 g | graška | 
| 70 g | kukuruza | 
Za pire krumpir
| 4 veća | krumpira | 
| mlijeko | |
| maslac | |
| sol | 
Priprema
- 1
Na maslinovom ulju poprži sitno sjeckani luk dok ne postane staklast. Dodaj mu sjeckanu mrkvu i protisnuti češnjak. Pirjaj oko 5 minuta. Ubaci meso i razrahli ga vilicom te pirjaj dok ne promijeni boju. Dodaj koncentrat rajčice i začine. Zalij s malo vode pa kuhaj 20-ak minuta. Dodaj grašak i kukuruz pa kuhaj još 10 minuta. Ostavi da se umak malo ohladi.
- 2
Krumpir oguli i nareži na veće komade pa stavi kuhati. Napravi pire po vlastitom ukusu, ali ne smije biti rijedak.
- 3
Naulji posudu za pečenje. Rasporedi nadjev pa preko njega pire krumpir. Peci na 190°C oko 45 minuta. Pusti da se ohladi 10-15 minuta prije posluživanja.