kaufland.hr/recepti
Pečena svinjetina sa začinjenim krumpirom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
1.5 kg | svinjskog vrata |
800 g | krumpira |
mljevena crvena paprika | |
ružmarin | |
sol i papar | |
1 režanj | češnjaka |
250 ml | vrhnja za kuhanje |
250 ml | mlijeka |
muškatni oraščić | |
Vegeta | |
maslac |
Priprema
- 1
Meso natrljaj solju, paprom, mljevenom paprikom i ružmarinom te peci u pećnici na 180°C otprilike sat i pol (po potrebi i dulje). Nakon toga meso izvadi, nareži i drži na toplom.
- 2
U međuvremenu premaži vatrostalnu posudu premaži maslacem i dodaj nasjeckani češnjak. Na to rasporedi polovicu krumpira narezanog na tanke ploške te začini solju i paprom. Prekrij ostatkom krumpira.
- 3
U posudi pomiješaj vrhnje i mlijeko, dodaj Vegetu, sol, papar i muškatni oraščić te prelij po krumpirima.
- 4
Na vrh dodajte nekoliko listića maslaca i peci sat vremena u pećnici na 180°C, a zatim posluži s toplim mesom.