kaufland.hr/recepti
Pečene jabuke s orašastom koricom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 komada)
| 3 po žlice | mljevenih lješnjaka i badema |
| 1 žlica | smeđeg šećera |
| 0.5 žličice | cimeta |
| 3 žlice | omekšalog maslaca |
| 2 žlice | džema od marelice |
| 4 | kiselkaste jabuke |
| 2 žlice | grožđica |
| 1 žlica | meda |
| 2 žličice | šećera u prahu |
| 6 žlica | mascarponea |
Priprema
- 1
U posudi pomiješajte lješnjake, bademe, šećer i cimet.
- 2
U lončiću rastopite žlicu maslaca i džem od marelice.
- 3
Jabuke operite i uklonite koštice, a zatim ih premažite preljevom od maslaca i džema te uvaljajte u suhu smjesu. Rasporedite jabuke u vatrostalnu posudu.
- 4
Preostali maslac pomiješajte s grožđicama, medom i mascarponeom.
- 5
Dobivenom smjesom napunite jabuke te pecite 45 minuta u pećnici na 180°C.
- 6
Pospite šećerom u prahu i poslužite.