Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Pijani šaran s tikvicama

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 18 g
    Ugljikohidrati
  • 28.7 g
    Bjelančevine
  • 21 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    18 g Ugljikohidrati, 28.7 g Bjelančevine, 21 g Masti

Sastojci (4 porcije)

1 šaran (1,2-1,5 kg)
sol i papar
1 limun
375 ml crnog vina
3 lista lovora
0.5 timijana
2 luka
1 tikvica
200 g mini rajčica
1 žlica maslinova ulja
50 g maslaca
50 g krušnih mrvica
0.5 vezice peršina

Priprema

    1

Šarana isperi iznutra i izvana, malo posuši papirnatim ručnicima te prereži na četiri dijela.

    2

Napravi marinadu: pomiješaj svježe iscijeđeni sok od limuna, vino, lovor, timijan, sol i papar, a zatim prelij preko ribe te ostavi 2-3 sata u hladnjaku.

    3

Luk očisti i usitni, a tikvice nareži na ploške te oboje kratko pirjaj u tavi na vrućem ulju. Nakon toga prebaci u vatrostalnu posudu (20x30 cm) i pažljivo dodaj mariniranog šarana (složi tako da ispadne kao cijeli). Prelij ostatkom marinade i dodaj mini rajčice.

    4

U tavi rastopi maslac pa pomiješaj s krušnim mrvicama i time premaži ribu. Peci oko 40 minuta u pećnici, prethodno zagrijanoj na 180°C.

    5

Peršin sitno nasjeckaj te pospi po ribi. Posluži s začinjenim krumpirima i zelenom salatom.