Pikantni brancin s rižom od cvjetače
Sastojci (2 porcije)
Sastojci
1 pakiranje | K-Blue Bay Cromaris brancina |
0.5 žličice | mljevenog korijandra |
1 žličica | dimljene paprike |
0.25 žličice | kajenske paprike |
0.5 žličice | češnjaka u prahu |
2 žlice | K-Bio djevičanskog maslinovog ulja |
Za umak
100 mililitara | umaka od soje |
1 žličica | naribanog đumbira |
1 žličica | češnjaka |
2 žlice | rižina octa |
2 žličice | sezamova ulja |
Za rižu od cvjetače
500 grama | cvjetače |
1 žlica | K-Bio ekstradjevičanskog maslinova ulja |
1 manji | luk |
2 češnja | češnjaka |
0.5 žličice | mljevene kurkume |
120 mililitara | povrtnog temeljca |
0.25 šalice | nasjeckanog svježeg peršina |
Priprema
- 1
Sastojke za umak zagrij u malom loncu i kuhaj na laganoj vatri dok se umak malo ne reducira. Cvjetaču usitni u multipraktiku ili naribaj na krupniji ribež.
- 2
U drugoj tavi na srednjoj vatri zagrij maslinovo ulje. Dodaj luk i češnjak te pirjaj oko 3 minute, dok luk ne postane staklast. Dodaj usitnjenu cvjetaču, dobro promiješaj da se poveže s lukom i češnjakom, pa pospi kurkumom. Ulij temeljac, poklopi i pusti da se pari oko 5 minuta, odnosno dok cvjetača ne omekša.
- 3
Skini poklopac i, ako je ostalo tekućine, kuhaj još 1-2 minute dok ne ispari. Umiješaj svježi peršin te začini solju i paprom po ukusu
- 4
U maloj zdjeli pomiješaj dimljenu papriku, korijandar, kajensku papriku, češnjak u prahu, sol i papar. Očišćene brancine filetiraj te na filete ravnomjerno utrljaj mješavinu začina.
- 5
U tavi na srednjoj vatri zagrij maslinovo ulje. Kad se ulje zagrije, dodaj filete i peci ih oko 3 minute sa strane s kožom pa još 2 minute na drugoj strani.
- 6
Začinjeni brancin posluži na podlozi od tople riže od cvjetače, prelij umakom i odmah posluži uz svježu lisnatu salatu.