Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Pikantni brancin s rižom od cvjetače

Do 30 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (2 porcije)

Sastojci

1 pakiranje K-Blue Bay Cromaris brancina
0.5 žličice mljevenog korijandra
1 žličica dimljene paprike
0.25 žličice kajenske paprike
0.5 žličice češnjaka u prahu
2 žlice K-Bio djevičanskog maslinovog ulja

Za umak

100 mililitara umaka od soje
1 žličica naribanog đumbira
1 žličica češnjaka
2 žlice rižina octa
2 žličice sezamova ulja

Za rižu od cvjetače

500 grama cvjetače
1 žlica K-Bio ekstradjevičanskog maslinova ulja
1 manji luk
2 češnja češnjaka
0.5 žličice mljevene kurkume
120 mililitara povrtnog temeljca
0.25 šalice nasjeckanog svježeg peršina

Priprema

    1

Sastojke za umak zagrij u malom loncu i kuhaj na laganoj vatri dok se umak malo ne reducira. Cvjetaču usitni u multipraktiku ili naribaj na krupniji ribež.

    2

U drugoj tavi na srednjoj vatri zagrij maslinovo ulje. Dodaj luk i češnjak te pirjaj oko 3 minute, dok luk ne postane staklast. Dodaj usitnjenu cvjetaču, dobro promiješaj da se poveže s lukom i češnjakom, pa pospi kurkumom. Ulij temeljac, poklopi i pusti da se pari oko 5 minuta, odnosno dok cvjetača ne omekša.

    3

Skini poklopac i, ako je ostalo tekućine, kuhaj još 1-2 minute dok ne ispari. Umiješaj svježi peršin te začini solju i paprom po ukusu

    4

U maloj zdjeli pomiješaj dimljenu papriku, korijandar, kajensku papriku, češnjak u prahu, sol i papar. Očišćene brancine filetiraj te na filete ravnomjerno utrljaj mješavinu začina.

    5

U tavi na srednjoj vatri zagrij maslinovo ulje. Kad se ulje zagrije, dodaj filete i peci ih oko 3 minute sa strane s kožom pa još 2 minute na drugoj strani.

    6

Začinjeni brancin posluži na podlozi od tople riže od cvjetače, prelij umakom i odmah posluži uz svježu lisnatu salatu.