Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Pile sa salatom od mladog krumpira

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

1 pile (oko 1 kg)
800 g mladog krumpira
7 žlica maslinova ulja
1 žličica senfa
1 žličica konzervirane rajčice
sol, papar
3 glavice luka
nekoliko grančica začinskog bilja (timijana, ružmarina, mažurana…)
60 g kockica špeka
100 ml temeljca
2-3 žlice balzamičnog octa
1 po žličica hrena i slatkog senfa
2 mlada luka

Priprema

    1

Pile operite, posušite i prerežite napola.

    2

Pomiješajte četiri žlice ulja, senf, rajčicu, sol i papar. Dobivenom mješavinom premažite meso i stavite ga peći sat vremena na 180°C.

    3

Dvije glavice luka ogulite i narežite na ploške. Oprano začinsko bilje i ploške luka dodajte mesu pola sata prije kraja pečenja.

    4

Krumpir operite i kuhajte pod korom 15-20 minuta u posoljenoj vodi.

    5

Preostalu glavicu luka narežite na kockice i popržite sa špekom na ostatku ulja. Dolijte temeljac i ocat, prokuhajte, a zatim začinite slatkim senfom, hrenom, solju i paprom.

    6

Krumpire ogulite, narežite na ploške te začinite pripremljenim preljevom i pospite ploškama mladog luka.

    7

Pečenu piletinu razrežite na komade i poslužite sa salatom od krumpira.