Pileća prsa s povrćem i sirom
Sastojci (4 porcije)
600 g | pilećih prsa (bez kože) |
pola | tikvice |
2 | rajčice |
1 | žuta paprika |
talijanske mješavine začina | |
Sol i papar | |
Maslinovo ulje |
Za posipavnje
80 g | ribanog ementalera |
Za posluživanje
maslinovo ulje aromatizirano bosiljkom | |
svježa tjestenina sa špinatom |
Priprema
- 1
Pileća prsa očisti pa napravi nožem 5-6 rezova po širini. Pazi da ne prerežeš prsa do kraja.
- 2
Maslinovim uljem naulji lim za pečenje pa na njega stavi piletinu.
- 3
Tikvice i rajčice nareži na polumjesece, a žutu papriku na trakice. Svake vrste povrća ti treba onoliko kriški koliko imaš rezova na mesu. Potom u svaki rez umetni krišku tikvice, rajčice pa trakicu paprike, dok ne ispuniš sve rezove.
- 4
Piletinu s povrćem pospi mješavinom talijanskih začina, posoli i popapri. Pokapaj maslinovim uljem i stavi u pećnicu zagrijanu na 200 °C, ukupno oko 25 minuta. Nakon 15-ak minuta izvadi iz pećnice i pospi naribanim sirom pa vrati u pećnicu i peci još 10-ak minuta.
- 5
Gotovo jelo posluži uz svježu tjesteninu sa špinatom, začini prema želji – s paprom, parmezanom, čilijem… Na kraju sve pokapajte maslinovim uljem aromatiziranim bosiljkom.