Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Piletina i vafli

Do 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (2 porcije)

250 g pileća prsa
200 ml mlaćenice
1 Bio limeta
125 g pšeničnog brašna
1 žličica praška za pecivo
1 žličica kajenskog papra
1 žlica češnjaka u prahu
1 jaje
sol i papar
400 ml ulja za prženje

Za tijesto

50 g maslaca
jaja
100 g pšeničnog brašna
1 žličica praška za pecivo
sol
100 ml mlaćenice
50 g sira Gouda

Dodatno

80 g salate od kupusa

Savjet

  • Uz ovo jelo dobro ide majoneza ili koktel umak.


Priprema

    1

Pileća prsa oprati, posušiti kuhinjskim papirom i prepoloviti. Limetu oprati u vrućoj vodi, naribati koricu i iscijediti sok. Pileća prsa staviti u zdjelu s mlaćenicom, koricom i sokom limete, poklopiti i marinirati najmanje 8 sati, najbolje preko noći.

    2

Sljedećeg dana za pripremu tijesta pjenjačom ručnog miksera istući maslac u posudi dok ne postane kremast. Postupno umiješati jaja. Pomiješati brašno, prašak za pecivo i sol i polako umiješati u maslac i jaja. Nakon toga umiješati mlaćenicu i gaudu.

    3

Pomiješati brašno, prašak za pecivo, kajenski papar i češnjak u prahu u zdjeli. U drugoj zdjeli umutiti jaje sa 100 ml mlaćenice, soli i paprom. Piletinu prvo umočiti u smjesu od brašna, zatim u smjesu od jaja, pa opet u smjesu od brašna.

    4

Zagrijati aparat za vafle i peći vafle u serijama prema uputama.

    5

Zagrijati ulje u loncu na oko 170 °C i u njemu peći piletinu oko 6 minuta. Meso zatim ocijediti na papirnatim ručnicima ili rešetki.

    6

Na vafle položiti prženu piletinu i salatu od kupusa te poslužiti.