Piletina i vafli
Sastojci (2 porcije)
| 250 g | pileća prsa |
| 200 ml | mlaćenice |
| 1 | Bio limeta |
| 125 g | pšeničnog brašna |
| 1 žličica | praška za pecivo |
| 1 žličica | kajenskog papra |
| 1 žlica | češnjaka u prahu |
| 1 | jaje |
| sol i papar | |
| 400 ml | ulja za prženje |
Za tijesto
| 50 g | maslaca |
| jaja | |
| 100 g | pšeničnog brašna |
| 1 žličica | praška za pecivo |
| sol | |
| 100 ml | mlaćenice |
| 50 g | sira Gouda |
Dodatno
| 80 g | salate od kupusa |
Priprema
- 1
Pileća prsa oprati, posušiti kuhinjskim papirom i prepoloviti. Limetu oprati u vrućoj vodi, naribati koricu i iscijediti sok. Pileća prsa staviti u zdjelu s mlaćenicom, koricom i sokom limete, poklopiti i marinirati najmanje 8 sati, najbolje preko noći.
- 2
Sljedećeg dana za pripremu tijesta pjenjačom ručnog miksera istući maslac u posudi dok ne postane kremast. Postupno umiješati jaja. Pomiješati brašno, prašak za pecivo i sol i polako umiješati u maslac i jaja. Nakon toga umiješati mlaćenicu i gaudu.
- 3
Pomiješati brašno, prašak za pecivo, kajenski papar i češnjak u prahu u zdjeli. U drugoj zdjeli umutiti jaje sa 100 ml mlaćenice, soli i paprom. Piletinu prvo umočiti u smjesu od brašna, zatim u smjesu od jaja, pa opet u smjesu od brašna.
- 4
Zagrijati aparat za vafle i peći vafle u serijama prema uputama.
- 5
Zagrijati ulje u loncu na oko 170 °C i u njemu peći piletinu oko 6 minuta. Meso zatim ocijediti na papirnatim ručnicima ili rešetki.
- 6
Na vafle položiti prženu piletinu i salatu od kupusa te poslužiti.