Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Pirov kruh s orasima i medom

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (8 porcija)

30 g K-Bio usitnjenih lanenih sjemenki
300 g K-Bio pšeničnog bijelog brašna
200 g K-Bio integralnog pirova brašna
1 vrećica K-Bio suhog kvasca
20 g bučinih sjemenki
30 g K-Classic oraha
vruće vode
1 žličica soli
1 vrhom puna žlica K-Favourites “Naše mi najbolje paše” cvjetnog meda
350 ml mlake vode
biljnog ulja

Priprema

    1

Lanene sjemenke stavi u zdjelicu i prelij s malo vruće vode, tek toliko da ih prekriješ. Ostavi ih sa strane.

    2

U drugoj zdjeli pomiješaj obje vrste brašna i suhi kvasac. Dodaj im bučine sjemenke, nasjeckane orahe i sol te sve promiješaj. Dodaj med i mlaku vodu pa zamijesi tijesto. Prvo miješaj žlicom ili kuhačom, a potom ga prebaci na radnu plohu i mijesi ga rukama.

    3

Nakon toga dodaj namočene lanene sjemenke. Iako će ti se na prvi pogled činiti nemoguće umijesiti ih u tijesto, uporno i strpljivo mijesi dok ne dobiješ glatko i elastično tijesto.

    4

Tijesto prebaci u posudu, premaži ga s malo biljnog ulja te ga ostavi na toplom da udvostruči volumen (oko sat vremena ili preko noći u hladnjaku).

    5

Nakon dizanja, prebaci ga ponovo na radnu plohu, dobro premijesi i pažljivo oblikuj u štrucu. Pospi ga s brašnom, prekrij krpom te ostavi da se ponovo udvostruči.

    6

Zagrij pećnicu na 200 °C. U nju stavi posudu u kojoj ćeš peći kruh da se i ona zagrije (za ovaj recept je najbolje koristiti se željeznom masivnom posudom s poklopcem).

    7

Kada se pećnica zagrije, pažljivo izvadi posudu za pečenje i u nju prebaci pripremljenu štrucu. Ubaci u posudu i dvije kockice leda. One će se odmah rastopiti i stvoriti paru koja će održavati vlagu prilikom pečenja kruha.

    8

Posudu poklopi i vrati u pećnicu. Peci poklopljeno 45 minuta, zatim otklopi i peci tako još 15 minuta kako bi se gornja korica zapekla. Pečeni kruh odmah izvadi iz pećnice i prebaci na rešetku da se ohladi