Pita iz Nice
Sastojci (4 porcije)
| 170 g | brašna |
| 100 g | maslaca |
| 1 | žumanjak |
| 4 | tvrdo kuhana jaja |
| 60 g | rukole |
| 200 g | cherry rajčica |
| 1 konzerva | tune u maslinovu ulju |
| 10 | crnih maslina |
| 1 | crveni luk |
| 200 g | svježeg sira |
| 1 do 2 žlice | maslinovog ulja |
| sol | |
| papar |
Priprema
- 1
Brašno, maslac, žumanjak, žlicu hladne vode i 1/2 žličice soli pomiješajte te umijesite glatko tijesto. Zamotajte ga u prozirnu foliju i stavite u hladnjak 30 minuta.
- 2
Ogulite kuhana jaja i razrežite ih na četvrtine.
- 3
Opranu rukolu i cherry rajčice prepolovite, a tunu dobro ocijedite.
- 4
Masline prepolovite, a luk narežite na kolutiće.
- 5
Na pobrašnjenoj površini razvaljajte tijesto i njime obložite namašćeni kalup za pite (promjera 26cm).
- 6
Tijesto izbodite vilicom nekoliko puta, a zatim pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C (vrući zrak: 180°C) između 15 i 20 minuta odnosno dok ne poprimi zlatnu boju.
- 7
Pečeno tijesto izvadite iz pećnice, ostavite da se ohladi i potom premažite svježim sirom.
- 8
Na sloj sira rasporedite preostale sastojke, začinite paprom i prelijte s nekoliko kapi maslinova ulja.