Pizza za dvoje
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
96 gUgljikohidrati
-
42.9 gBjelančevine
-
31 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
96 g Ugljikohidrati,
42.9 g Bjelančevine,
31 g Masti
Sastojci (2 porcije)
250 g | brašna |
20 g | svježeg kvasca |
125 ml | mlijeka |
1 | žumanjak |
Sol | |
200 g | pelata |
1 žlica | nasjeckanog bosiljka |
timijan, origano, papar | |
malo maslinova ulja | |
2 | šampinjona |
2 | kriške šunke |
2 | srca artičoke |
2 kom | zelene masline, narezati |
2 | kriške pršuta |
listovi rikole | |
150 g | naribanog sira trapista |
Priprema
- 1
1.Brašno prosij u posudu, napravi udubinu u sredini i dodaj izmrvljeni kvasac. Umiješaj dvije žlice toplog mlijeka i promiješaj. Pokrij čisto krpom i ostavi 15 minuta na toplom mjestu. 2.Umiješaj ostatak mlijeka, žumanjak i malo soli u tijeto te ostavi još 30-ak minuta. Ugrij pećnicu na 220°C. 3.Tijesto tanko razvuci i izreži dva primjerka u obliku srca. Pomiješaj pelate, bosiljak, timijan, origano, sol i papar te premaži srca od tijesta. Dodaj ploškice luka i šampinjona, šunke i pršuta te pospi ribanim sirom. Peci 12-15 minuta u pećnici. 4.Pomiješaj maslac, vanilin šećer, koricu limuna i šećer. Miješaj dok se šećer ne rastopi, a zatim dodaj jaje i pjenasto istuci. Pažljivo umiješaj brašno, škrobno brašno, prašak za pecivo, sok limuna i mlijeko. 5.Dobivenu smjesu izlij u pripremljene kalupiće i peci 25-30 minuta u pećnici ugrijanoj na 180°C.Kolačiće izvadi da se ohlade, a zatim ih izmrvi i pomiješaj sa svježim sirom. Oblikuj mala srca i stavi u hladnjak kratko. 6.Ugrij šećerne glazure, prelij srca, dodaj malo šljokica i nabodi na štapić. Ostavi da se osuši u uspravnom položaju (stavi u čašu) i posluži.