Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Pogačice sa slaninom i sirom

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (10 komada)

250 g glatkog brašna
1 vrećica praška za pecivo
0.5 žličice sode bikarbone
0.5 žličice soli
hladnog maslaca
200 g cheddar sir
12 trakica špeka
245 ml mlaćenice
1 mladi luk

Savjet

  • Mlaćenica ili stepka je mlijeko koje ostane nakon izrade maslaca. Na našim policama je potraži među mliječnim proizvodima u obliku proizvoda pod nazivom Stepka (Euro-milk).


Priprema

    1

U zdjeli prosij brašno pa mu dodaj prašak za pecivo, sodu bikarbonu i sol. Dobro promiješaj.

    2

Hladni maslac naribaj kao i cheddar sir. Trakice slanine preprži da budu hrskave pa ih usitni rukama. Mladi luk nasjeckaj. Sve ove sastojke dodaj brašnu pa lagano pomiješaj kuhačom.

    3

Ulij mlaćenicu pa miješaj dok se tijesto ne počne odvajati od stijenki zdjele. Tijesto prebaci na pobrašnjenu radnu plohu.

    4

Pospi tijesto s malo brašna pa ga prstima oblikuj u kvadrat debljine oko 2.5 cm. Potom tijesto poput knjige presavij vodoravno, a nakon toga okomito. Ponovno prstima „razvaljaj“ tijesto i ponovi preklapanje 5 puta u oba smjera. Preklapanje će osigurati da pogačice budu prozračne i mekane, poput kroasana.

    5

Okruglim izrezivačem za kekse izreži pogačice i posloži na pleh obložen papirom za pečenje. Tijesta je dovoljno za 10-ak pogačica promjera oko 7 centimetara.

    6

Pogačice peci oko 15 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 220°C.