Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Popečci od krumpira punjeni gljivama

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (5 porcija)

1 kg krumpira
2 žlice vlasca
100 g brašna
sol i papar

Za nadjev

250 g miješanih gljiva (šampinjoni, bukovače, shii-take, jablanovače)
1 glavica ljutike
1 režanj češnjaka
0.5 žličice čilija u prahu
0.5 žličice timijana
sol i papar
50 g baby špinat
svježi peršin

Za pirjanje i prženje

Ulje uljane repice

Za posluživanje

Kuglice ukiseljene cikle
Umak s češnjakom

Priprema

    1

Krumpire operi, oguli i nareži na kockice. Skuhaj u posoljenoj vodi, ocijedi pa izgnječi u pire. Dodaj sol, papar i sušeni vlasac, promiješaj pa pusti da se ohladi. Potom dodaj brašno i izmiješaj tako da se sastojci sjedine.

    2

Gljive nareži, a ljutiku i češnjak sitno nasjeckaj. U tavi zagrij malo repičinog ulja pa dodaj ljutiku. Nakon 5 minuta ubaci češnjak, promiješaj pa ubaci i gljive. Pirjaj ih oko 5 minuta pa začini solju, paprom, čilijem i sušenim timijanom. Pirjaj sve još 10-ak minuta, a pred kraj umiješaj baby špinat. Kad špinat povene dodaj nasjeckani svježi peršin i makni s vatre.Zagrabi oko 2 žlice smjese od krumpira i rukama oblikuj popečak. Na njega stavi 1-2 žlice nadjeva, a preko nadjeva dodaj još oko 2 žlice krumpirove smjese. Potom tu gornju smjesu oblikuj rukama tako da zatvoriš popečak, odnosno, da nadjev od gljiva ostane između krumpira. Prstima spoji i zatvori rubove. Ako ti se smjesa bude lijepila, dodaj još malo brašna.

    3

U tavi zagrij veću količinu repičinog ulja (neka visina ulja u tavi bude cca kao visina popečka). Ubaci popečke pa kad uhvate zlatno-žutu boju s donje strane preokreni ih i isprži i s druge strane. Izvadi ih na papirnati ručnik kako bi se ocijedili.

    4

Ovi popečci su promjera 10-11 cm, ali možeš ih raditi i u manjem obliku ako želiš.

    5

Popečke posluži uz kuglice od cikle i umak s češnjakom.