kaufland.hr/recepti
Prženi gavuni
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
| 500 g | gavuna |
| 150 g | glatkog brašna |
| 2 žlice | kukuruzne krupice |
| 0.5 žličice | soli |
| papra | |
| limun (korica i sok) |
Umak
| Sok 1 limuna | |
| 2 žlice | maslinova ulja |
| 2 režnja | češnjaka |
| kapara | |
| 1 žlica | nasjeckanog peršina |
Priprema
- 1
Ribu operi i malo posuši papirnatim ubrusom. Po želji, otkini glave.
- 2
U većem tanjuru ili pravokutnoj posudi pomiješaj brašno, kukuruznu krupicu, sol i papar.
- 3
Ribu pažljivo uvaljaj u brašno i prži oko tri minute u dubokoj tavi s vrućim uljem.
- 4
Hrskave ribice posluži s pripremljenim umakom ili samo s kriškom-dvije limuna.