kaufland.hr/recepti
Punjena pastrva s roštilja
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
36.8 gUgljikohidrati
-
36.3 gBjelančevine
-
26.6 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
36.8 g Ugljikohidrati,
36.3 g Bjelančevine,
26.6 g Masti
Sastojci (4 porcije)
| 2 | kisele jabuke |
| 6 žlica | maslinova ulja |
| 2 | limuna |
| 4 | svježe pastrve |
| 1 | poriluk |
| začinsko bilje (po želji) | |
| 150 g | kiselog vrhnja |
| 1.5 žličica | hrena |
| 1 žlica | vlasca |
| sol i papar | |
| 1 | ciabatta |
Priprema
- 1
Pomiješaj naribane jabuke, sok od jednog limuna i sol. Ostavi da stoji sat vremena, a zatim procijedi.
- 2
Ostatak jabuka nareži na kriške, a poriluk i drugi limun na ploške.
- 3
Ribu posoli i poškropi sokom od limuna te je napuni mješavinom jabuka, začinskog bilja, poriluka i limuna. Pričvrsti utrobu čačkalicama i stavi u hladnjak.
- 4
Pomiješaj vrhnje, hren i vlasac te začini solju i paprom. Ciabattu nareži na tanke kriške te premaži pripremljenim dressingom od ulja i jabuka.
- 5
Punjene pastrve i ciabattu ispeci na roštilju te posluži s umakom od vrhnja.