kaufland.hr/recepti
Punjene lignje
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
| 1 režanj | češnjaka |
| 1 žlica | pinjola |
| 1 žlica | maslinova ulja |
| 2 | kraka, sitno nasjeckajte |
| 60 g | krušnih mrvica |
| 30 g | naribanog parmezana |
| 1 | tučeno jaje |
| 1 žlica | nasjeckanog peršina |
| sol i papar, bosiljak |
Umak:
| 1 režanj | češnjaka, sitno nasjeckati |
| 3 | inćuna u ulju |
| 400 g | pelata |
| 4 žlice | maslinova ulja |
| origano |
Priprema
- 1
Krakove narežite, pa ih kratko popržite na vrućem ulju.
- 2
U posudi pomiješajte krušne mrvice, češnjak, parmezan, pinjole, jaja i peršin, pa dodajte popržene krakove. Posolite, popaprite i promiješajte. Dobivenom smjesom napunite tube, ali ne do kraja, Zatvorite čačkalicama.
- 3
Za umak, zagrijte ulje u tavi, dodajte nadjevene lignjune i pržite ih 12-15 minuta. Dodajte potom češnjak i inćune te još kratko pirjajte. Umiješajte pelate, origano, sol i papar te dobro promiješajte.
- 4
Kuhajte otklopljeno 20 minuta, a zatim izvadite na tanjur, dodajte umak i ukrasite bosiljkom.