Punjene rolice s rižom i povrćem
Sastojci (4 porcije)
| 4 | tanka pureća odreska |
| sol | |
| papar | |
| 20 g | rajčice |
| 200 g | svježeg sira |
| 1 | tikvica |
| 3 žlice | biljnog ulja |
| 350 ml | temeljca |
| 200 g | riže |
| 2 | crvene paprike |
| 200 g | graška |
| 200 g | pasirane rajčice |
Priprema
- 1
Meso začinite solju i paprom.
- 2
Rajčice narežite te ih pomiješajte s konzerviranom rajčicom i 60 g svježeg sira. Posolite i popaprite. Dobivenom mješavinom premažite odreske.
- 3
Tikvicu razrežIte po duljini, pa odrežite četiri tanke kriške.
- 4
Odreske čvrsto smotajte, pa ih omotajte kriškama tikvice i pričvrstite drvenim štapićima. Rolice popržite na dvije žlice ulja u tavi, dolijte 200 ml temeljca i pirjajte poklopljeno još 30 minuta.
- 5
Rižu skuhajte prema uputama na pakiranju.
- 6
Paprike i ostatak tikvice narežite na kockice, dodajte im grašak te pirjajte na vrućem ulju. Dolijte preostali temeljac i pasiranu rajčicu.
- 7
Kad prokuha, poklopite i kuhajte još 10 minuta, a zatim umiješajte ostatak sira. Dodajte rižu te začinite solju i paprom. Poslužite rolice s povrćem i rižom.