Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Punjeni batat sa šparogama i humusom

Do 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
  • 780/​3249
    kcal / kJ
  • 43 g
    Ugljikohidrati
  • 25 g
    Bjelančevine
  • 33 g
    Masti

Hranjive vrijednosti

(Po porciji)
    780/3249 kcal/kJ, 43 g Ugljikohidrati, 25 g Bjelančevine, 33 g Masti

Sastojci (4 porcije)

4 batata
sol
0.5 bio limuna
1 čili papričica
400 g šparoge
nekoliko grančica peršina i metvice
0.5 vezice vlasca
2 režnja češnjaka
265 g slanutka iz konzerve
4 žlice maslinova ulja
malo kajenskog papra
1 čaša jogurta od kokosa robne marke K-take it veggie
2 pakiranja hrskavih prutića na bazi soje robne marke K-take it veggie, po 190 g

Savjet

  • Punjeni batat također se odlično slaže s odrescima od tofua marke K-take it veggie, vege medaljonima marke K-take it veggie i falafelom marke K-uzmi veggie


Priprema

    1

Zagrij pećnicu na 180°C i obloži 1 pleh papirom za pečenje. Batate posoli, rasporedi na papir za pečenje i peci u zagrijanoj pećnici oko 45 minuta.

    2

Limun operi vrućom vodom, osuši, sitno naribaj koru i iscijedi sok. Šparoge, začinsko bilje i čili papričicu operi, ocijedi, oguli donju trećinu šparoga i odreži drvenasti dio. Otkini listiće s grančica peršina i metvice, a vlasac nareži na tanke kolutiće. Čili papričicu prepolovi, očisti od sjemenki i nareži na tanke trakice.

    3

Češnjak i slanutak i propasiraj s 80 ml vode, 3 žlice maslinova ulja, 1 češnjem češnjaka i polovicom začinskog bilja. Začini solju i 1 žličicom limunovog soka.

    4

Preostali češnjak sitno nasjeckaj, pomiješaj sa šparogama i preostalim maslinovim uljem te stavi u pećnicu 20 minuta prije nego je batat pečen. Pomiješaj jogurt od kokosa sa soli, preostalim limunovim sokom i koricom dok ne dobiješ glatku smjesu.

    5

Prutiće pripremi prema uputama na pakiranju. Izvadi batat i šparoge iz pećnice i uzdužno prereži batate. Umetni šparoge, preli jogurtom, posipaj začinsko bilje i trakicama čili papričice te posluži uz humus.