Punjeni batat sa šparogama i humusom
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
780/3249kcal / kJ
-
43 gUgljikohidrati
-
25 gBjelančevine
-
33 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
780/3249 kcal/kJ,
43 g Ugljikohidrati,
25 g Bjelančevine,
33 g Masti
Sastojci (4 porcije)
| 4 | batata |
| sol | |
| 0.5 | bio limuna |
| 1 | čili papričica |
| 400 g | šparoge |
| nekoliko grančica peršina i metvice | |
| 0.5 | vezice vlasca |
| 2 | režnja češnjaka |
| 265 g | slanutka iz konzerve |
| 4 žlice | maslinova ulja |
| kajenskog papra | |
| 1 | čaša jogurta od kokosa robne marke K-take it veggie |
| 2 pakiranja | hrskavih prutića na bazi soje robne marke K-take it veggie, po 190 g |
Priprema
- 1
Zagrij pećnicu na 180°C i obloži 1 pleh papirom za pečenje. Batate posoli, rasporedi na papir za pečenje i peci u zagrijanoj pećnici oko 45 minuta.
- 2
Limun operi vrućom vodom, osuši, sitno naribaj koru i iscijedi sok. Šparoge, začinsko bilje i čili papričicu operi, ocijedi, oguli donju trećinu šparoga i odreži drvenasti dio. Otkini listiće s grančica peršina i metvice, a vlasac nareži na tanke kolutiće. Čili papričicu prepolovi, očisti od sjemenki i nareži na tanke trakice.
- 3
Češnjak i slanutak i propasiraj s 80 ml vode, 3 žlice maslinova ulja, 1 češnjem češnjaka i polovicom začinskog bilja. Začini solju i 1 žličicom limunovog soka.
- 4
Preostali češnjak sitno nasjeckaj, pomiješaj sa šparogama i preostalim maslinovim uljem te stavi u pećnicu 20 minuta prije nego je batat pečen. Pomiješaj jogurt od kokosa sa soli, preostalim limunovim sokom i koricom dok ne dobiješ glatku smjesu.
- 5
Prutiće pripremi prema uputama na pakiranju. Izvadi batat i šparoge iz pećnice i uzdužno prereži batate. Umetni šparoge, preli jogurtom, posipaj začinsko bilje i trakicama čili papričice te posluži uz humus.