Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

QUICHE s ciklom i kozjim sirom

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (6 porcija)

Za tijesto

150 grama K-Bio pšeničnog bijelog brašna
100 grama K-Bio pirovog brašna od cjelovitog zrna
50 grama K-Classic mljevenih prženih lješnjaka
1 žličica soli
150 grama hladnog K-Bio maslaca
1 žumanjak
4 žlice hladne vode

Za nadjev

250 grama svježe cikle
1 glavica luka
3 češnja češnjaka
1 žlica K-Bio ekstradjevičanskog maslinova ulja
1 žlica jabučnog octa
1 žlica K-Bio cvjetnog meda
sol
papar
timijan
3 jaja
250 mililitara slatkog vrhnja
100 grama mekanog, mladog kozjeg sira
50 grama K-Classic cijelih lješnjaka

Priprema

    1

U zdjeli pomiješaj obje vrste brašna, lješnjake i sol. Dodaj hladni maslac narezan na listiće pa sve miksaj spiralnim nastavcima dok ne dobiješ mrvičastu smjesu. Dodaj žumanjak i 3-4 žlice hladne vode pa nastavi miksati dok se sastojci ne povežu.

    2

Smjesu prebaci na radnu površinu i brzo je rukama zamijesi u tijesto. Omotaj ga prozirnom folijom i odloži u hladnjak na pola sata. Taj korak možeš odraditi i dan ranije tako da tijesto ostaviš u hladnjaku preko noći.

    3

Ciklu oguli i naribaj, luk nareži na kockice, a češnjak sitno nasjeckaj.

    4

U velikoj tavi zagrij maslinovo ulje pa prži ciklu i luk dok ne omekšaju. Dodaj češnjak i prži sve još nekoliko minuta. Zatim dodaj jabučni ocat, med, sol, papar i timijan. Kratko sve pirjaj pa makni s vatre i ostavi da se ohladi.

    5

U drugoj zdjeli pomiješaj jaja, slatko vrhnje i prstohvat soli. Ostavi sa strane.

    6

Ohlađeno tijesto prebaci na papir za pečenje. Razvaljaj ga u krug promjera 30 cm i prebaci u kalup promjera 22 cm. Prstima utisni tijesto u nabore na kalupu pa ga izbodi vilicom.

    7

Tijesto vrati u hladnjak na 20 minuta. Ohlađeno tijesto prekrij papirom za pečenje, optereti ga suhim grahoricama i peci 15 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C. Makni grahorice i papir za pečenje, smanji temperaturu pećnice na 180 °C i peci još 10-ak minuta.

    8

Temperaturu pećnice smanji na 160 °C, izvadi tijesto iz pećnice i na njega rasporedi nadjev od ribane cikle. Prelij mješavinom jaja i vrhnja i malo soli i po svemu rasporedi komade kozjeg sira. Pospi sjeckane lješnjake i peci oko 30 minuta ili dok se nadjev ne stisne i lijepo karamelizira