Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti
Vegansko

Rajčice s kvinojom

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

100 g kvinoje
4 velike rajčice
100 g špinata
2 mlada luka
100 g paprike
1 žlica orahova ulja
1-2 žličice svijetlog vinskog octa
sol, svježe mljeveni papar
1 baguette
2 režnja češnjaka

Priprema

    1

Kvinoju pripremite prema uputama na pakiranju.

    2

Rajčice operite, otkinite im vrh, izvadite meso i sitno nasjeckajte.

    3

Špinat očistite i operite. Mladi luk očistite, operite i narežite na tanke ploške. Papriku narežite na kockice.

    4

Pirjajte luk i špinat tri minute na vrućem ulju, a zatim dodajte papriku i kvinoju te pirjajte još tri minute. Začinite solju, paprom i octom.

    5

Rajčice iznutra posolite i popaprite, napunite pripremljenom smjesom i poklopite “poklopcem”.

    6

Složite napunjene rajčice na aluminijsku posudu i pecite 15-20 minuta na roštilju.

    7

Baguette narežite na kriške i popržite na roštilju.

    8

Češnjak ogulite, prepolovite te njime natrljajte kriške baguettea. Poslužite s nadjevenim rajčicama.