Rajčice s kvinojom
Sastojci (4 porcije)
| 100 g | kvinoje |
| 4 | velike rajčice |
| 100 g | špinata |
| 2 | mlada luka |
| 100 g | paprike |
| 1 žlica | orahova ulja |
| 2 žličice | svijetlog vinskog octa |
| sol, svježe mljeveni papar | |
| 1 | baguette |
| 2 režnja | češnjaka |
Priprema
- 1
Kvinoju pripremite prema uputama na pakiranju.
- 2
Rajčice operite, otkinite im vrh, izvadite meso i sitno nasjeckajte.
- 3
Špinat očistite i operite. Mladi luk očistite, operite i narežite na tanke ploške. Papriku narežite na kockice.
- 4
Pirjajte luk i špinat tri minute na vrućem ulju, a zatim dodajte papriku i kvinoju te pirjajte još tri minute. Začinite solju, paprom i octom.
- 5
Rajčice iznutra posolite i popaprite, napunite pripremljenom smjesom i poklopite “poklopcem”.
- 6
Složite napunjene rajčice na aluminijsku posudu i pecite 15-20 minuta na roštilju.
- 7
Baguette narežite na kriške i popržite na roštilju.
- 8
Češnjak ogulite, prepolovite te njime natrljajte kriške baguettea. Poslužite s nadjevenim rajčicama.