Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Ovo nije tvoja poslovnica?
Promijeni
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Riblji fileti u omotu od Serano šunke sa zapečenom tjestenin

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

1 pakiranje Exquisit fileta škarpine (375 g, 3 komada)
20 komada Exquisit tjestenine conchiglioni giganti (oko 160 g)
sol
vezica mladog luka
2 rajčice
200 g svježeg špinata
3 žlice biljnog ulja
4 žlice svježeg sira
1/2 quisit pesta od rajčice i taklenke rukole (= 90 g)
svježe mljeveni papar
1/2 Exquisit sira Tome de pkiranja Lomont (= 85 g)
4 umanjka
40 ml suhog bijelog vina
120 g rastopljenog maslaca, malo ohlađenog
1 žličica naribane korice limete
1 žličica soka od limete
nekoliko listova metvice
1 pakiranje Exquisit šunke Serrano Gran Reserva (= 80 g)

Priprema

    1

Ostavite ribu da se odmrzne tijekom noći u hladnjaku. Tjesteninu kuhajte 18 minuta u otprilike tri litre posoljene vode. Procijedite.

    2

Mladi luk očistite, operite i narežite na tanke kolutiće. Rajčice operite, razrežite na četvrtine, a zatim na kockice. Špinat operite, očistite i grubo nasjeckajte.

    3

Zagrijte u tavi dvije žlice ulja, dodajte mladi luk, rajčice i špinat te pirjajte, a zatim umiješajte svježi sir i pesto. Začinite solju i paprom. Tjesteninu napunite smjesom rajčice i špinata te rasporedite u namašćenu vatrostalnu posudu. Sir naribajte, pospite po tjestenini te pecite 15 minuta na 180°C (plinska pećnica: stupanj 3, ventilatorska pećnica: 160°C).

    4

Žumanjke i vino tucite pjenjačom u posudi iznad vodene kupelji dok ne dobijete kremastu smjesu. Postupno dodajte maslac, neprestano miješajući. Umiješajte koricu i sok od limete te začinite solju.

    5

Ribu operite, obrišite papirnatim ubrusom, začinite solju i paprom te metvicom, a zatim omotajte šunkom i pržite 5-8 minuta na vrućem ulju. Riblje smotuljke, tjesteninu i umak rasporedite na tanjure te poslužite.