Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Rižoto od šampinjona i piletina s limunom

Do 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (2 porcije)

1 ljutika
1 češanj češnjaka
maslinova ulja
100 g riže za rižoto
50 ml soka od jabuke
350 ml povrtnog temeljca
300 g šampinjona
Sol i papar
40 g parmezana
50 g maslaca
4 stabljike peršina

Za piletinu

240 g fileta pilećih prsa bez kosti
Sol
2 žlice maslinova ulja
4 stabljike timijana
1 bio limun
1 češanj češnjaka, zdrobiti
40 g maslaca

Priprema

    1

Pribor: kuhinjska vaga, štednjak, pećnica, kuhinjski papir, mala posuda za pečenje (18 x 24 cm), rešetka za pećnicu Pribor Tasty: Cjedilo za agrume s posudom, 3-dijelni set podloga za rezanje, lonac s neprijanjajućom površinom i poklopcem 20 cm, tava s neprijanjajućom površinom 24 cm, Santoku nož 13 cm, žlica za posluživanje s ribežom, hvataljka za posluživanje 34 cm Priprema:

    2

Ogulite i sitno nasjeckajte ljutiku i češnjak za rižoto. Zagrijte polovicu maslinovog ulja u loncu i pirjajte ljutiku i češnjak oko 2 minute na srednje jakoj vatri dok ne omekšaju.

    3

Dodajte rižu za rižoto i pirjajte još 1 minutu. Naizmjenično dolijevajte sok od jabuke i temeljac te kuhajte oko 20-25 minuta uz stalno miješanje dok riža ne postane al dente.

    4

U međuvremenu očistite šampinjone i narežite ih na tanke ploške. U tavi zagrijte preostalo maslinovo ulje te popržite gljive oko 2 minute. Začinite solju i paprom.

    5

Naribajte parmezan te ga umiješajte u rižoto zajedno s gljivama i maslacem te začinite solju i paprom.

    6

Zagrijte pećnicu (gornji i donji grijači) na 180°C. Za to vrijeme operite filete pilećih prsa hladnom vodom, osušite ih i malo posolite. U tavi zagrijte maslinovo ulje i popržite meso oko 2 minute sa svake strane.

    7

Operite timijan pod hladnom vodom i otresite. Limun operite vrućom vodom, osušite, naribajte koru, prepolovite ga i iscijedite sok. Stražnjom stranom noža pritisnite češanj češnjaka.

    8

U manju posudu za pečenje stavite maslac, češanj češnjaka, timijan, limunov sok, limunovu koricu i piletinu te pecite u pećnici otprilike 8-10 minuta.

    9

U međuvremenu operite peršin pod hladnom vodom, otresite i otkinite listove. Zagrijte rižoto, narežite piletinu s limunom i rasporedite na zagrijane tanjure. Ukrasite peršinom i poslužite.