Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Rolada od mrkve i sira

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (8 komada)

Za biskvit

110 g glatkog brašna
pola žličice praška za pecivo
pola žličice sode bikarbone
pola žličice soli
pola žličice mljevenog cimeta
pola žličice mljevenog đumbira
četvrtina žličice naribanog muškatnog oraščića
3 jaja
150 g šećera
1 žlica ulja
1 žličica arome vanilije
100 g mrkve

Za nadjev

220 g krem sira
110 g maslaca
125 g Šećera u prahu za posipanje
1 žličica arome vanilije

Priprema

    1

Lim za pečenje obloži papirom za pečenje, tako da obložiš i bočne stranice. Mi smo koristili lim veličine 25 x 38 cm. Možeš koristiti i malo veći lim, ali biskvit će biti tanji.

    2

U jednoj zdjeli pomiješaj brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol, mljeveni cimet i đumbir te naribani muškatni oraščić.

    3

U drugoj zdjeli izmiksaj jaja. Dodaj im šećer, ulje i aromu vanilije, izmiksaj sve sastojke. Potom mokrim sastojcima dodaj pomiješane suhe sastojke i sjedini u smjesu.

    4

Naribaj mrkve, ako puste puno vode, ocijedi ih. Zatim ih dodaj u smjesu i pomiješaj tako da bude jednolična. Izlij smjesu u lim za pečenje i peci u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva Celzijusa, 13-15 minuta. Pred kraj pečenja ubodi čačkalicu u sredinu biskvita, ako izađe čista, biskvit je pečen.

    5

Biskvit izvadi iz lima i zarolaj ga po dužini s papirom na kojem se pekao. Pusti da se ohladi 10-ak minuta.

    6

U većoj zdjeli izmiksaj krem sir. Biraj krem sir koji je čvršći i ima što viši udio mliječnih masnoća. U sir umiksaj maslac u nekoliko navrata, a zatim dodaj i šećer u prahu i aromu vanilije te miksaj dok se svi sastojci ne sjedine.

    7

Pažljivo odmotaj biskvit. Ako je još topao, ostavi ga kratko razmotanog kako bi se još malo ohladio. Zatim nanesi nadjev od sira preko biskvita, ali ostavi prazan rub od 2,5 centimetra na gornjoj strani, odnosno na strani prema kojoj ćeš rolati biskvit.

    8

Zamotaj roladu i ne brini ako ti malo nadjeva iscuri s lijeve i desne strane. Te ćeš „neuredne“ rubove ionako kasnije odrezati. Kako motaš roladu, tako odvajaj i papir za pečenje.

    9

Roladu zatim prebaci u plastičnu foliju i čvrsto zamotaj. Možeš je hladiti u hladnjaku nekoliko sati, ili preko noći, a možeš je i staviti u zamrzivač na sat vremena. Ohlađenu možeš posuti šećerom u prahu.