Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Ovo nije tvoja poslovnica?
Promijeni
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Rolice od junećeg buta

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

4 odreska od junećeg buta
malo brašna
sol i papar
1 crveni luk
200 g mljevenog mesa (govedine, junetine, svinjetine)
400 g gljiva
3 žlice senfa
2 žlice miješanog začinskog bilja
2 žlice biljnog ulja
1 žlica maslinova ulja
1 žlica koncentrata rajčice
500 ml temeljca
800 g malih krumpira
60 g maslaca
malo mažurana
2 žlice balzamičnog octa
malo rukole
malo cherry rajčica

Priprema

    1

Odvoji 100 g gljiva i nareži ih na komadiće veličine zalogaja. Od junećeg buta nareži četiri tanja dugačka odreska, položi ih na dasku za rezanje te začini solju i paprom. U posudi pomiješaj mljeveno meso, nasjeckane gljive, dvije žličice senfa i začinsko bilje te začini solju i paprom. Dobiveni nadjev rasporedi na odreske, čvrsto smotaj i pričvrsti čačkalicama. Na ugrijanom ulju poprži rolice sa svih strana, pa dodaj sitno nasjeckani luk i kratko pirjaj. Također dodaj i koncentrat rajčice, kratko zaprži, a zatim zalij temeljcem, pusti da prokuha i lagano kuhaj otklopljeno oko sat i pol. Krumpire skuhaj u kori, ohladi i potom oguli. Polovicu maslaca rastopi u tavi, pa dodaj krumpire i mažuran te kratko peci. Ostatak gljiva začini solju i paprom te pirjaj na preostalom maslacu. Rolice izvadi iz umaka i stavi na toplo mjesto. U umak dodaj malo brašna razmućenog u vodi, pa umiješaj i senf, balzamični ocat, sol i papar. Posluži toplo uz salatu od rukole i cherry rajčica.