Rolice od junećeg buta
Sastojci (4 porcije)
| 4 | odreska od junećeg buta |
| sol i papar | |
| 1 | crveni luk |
| 200 g | mljevenog mesa (govedine, junetine, svinjetine) |
| 400 g | gljiva |
| 3 žlice | senfa |
| 2 žlice | miješanog začinskog bilja |
| 2 žlice | biljnog ulja |
| 1 žlica | maslinova ulja |
| 1 žlica | koncentrata rajčice |
| 500 ml | temeljca |
| 800 g | malih krumpira |
| 60 g | maslaca |
| mažurana | |
| 2 žlice | balzamičnog octa |
| brašna | |
| rukole | |
| cherry rajčica |
Priprema
- 1
Odvoji 100 g gljiva i nareži ih na komadiće veličine zalogaja. Od junećeg buta nareži četiri tanja dugačka odreska, položi ih na dasku za rezanje te začini solju i paprom. U posudi pomiješaj mljeveno meso, nasjeckane gljive, dvije žličice senfa i začinsko bilje te začini solju i paprom. Dobiveni nadjev rasporedi na odreske, čvrsto smotaj i pričvrsti čačkalicama.Na ugrijanom ulju poprži rolice sa svih strana, pa dodaj sitno nasjeckani luk i kratko pirjaj. Također dodaj i koncentrat rajčice, kratko zaprži, a zatim zalij temeljcem, pusti da prokuha i lagano kuhaj otklopljeno oko sat i pol.Krumpire skuhaj u kori, ohladi i potom oguli. Polovicu maslaca rastopi u tavi, pa dodaj krumpire i mažuran te kratko peci. Ostatak gljiva začini solju i paprom te pirjaj na preostalom maslacu.Rolice izvadi iz umaka i stavi na toplo mjesto. U umak dodaj malo brašna razmućenog u vodi, pa umiješaj i senf, balzamični ocat, sol i papar. Posluži toplo uz salatu od rukole i cherry rajčica.