kaufland.hr/recepti
Salata s lososom, palentom i avokadom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (2 porcije)
| 170 g | palente |
| 125 ml | mlijeka |
| 500 ml | vode ili povrtnog temeljca |
| 1 | ribana korica limuna |
| 0.5 žličica | vlasca |
| 0.5 žličica | kopra |
| dimljeni losos | |
| 1 | avokado |
| 1 | salatni krastavac |
| matovilac i rikula | |
| maslinovo ulje | |
| limunov sok | |
| sol i papar |
Priprema
- 1
U loncu ulij posoljenu vodu (ili temeljac) s naribanom koricom limuna te pusti za zavrije. Dodaj mlijeko pa promiješaj. Polako sipaj palentu neprestano miješajući pa dodaj sjeckani kopar i vlasac. Skuhaj palentu pa je odmah ulij u pleh ili neku posudicu tako da je visina palente oko 2 cm.
- 2
Kad se palenta ohladi u kalupu, izvadi je van i nareži na prutiće širine oko 3 cm pa preprži na tavi s obje strane.
- 3
Operi lisnate salate, krastavac i avokado nareži na ploške. Začini mješavinom maslinovog ulja, limunovog soka te solju i paprom. Posloži prutiće palente i komadiće dimljenog lososa. Po ukusu začini s još maslinovog ulja pa posluži.