Salata od pečenog krumpira
Sastojci (4 porcije)
| 1 kg | malih krumpira |
| 2 | režnja češnjaka |
| 215 g | slanutka, ocijediti i isprati |
| 2 žlice | sezamovog ulja |
| morska sol | |
| 1 žlica | currya u prahu |
| 125 g | cherry rajčica |
| 100 g | rikole |
| bosiljka | |
| 1 | limeta |
| 30 g | slanog kikirikija |
| 6 žlica | maslinova ulja |
| 30 g | ribanog parmezana |
| Sol i papar |
Priprema
- 1
Operi krumpir u kori, osuši i prereži na pola. Oguli češnjak i sitno nasjeckaj jedan češanj. Slanutak ocijedi, pomiješaj s krumpirom i začini s nasjeckanim češnjakom, sezamovim uljem, morskom soli i curryjem u prahu.
- 2
Peci u pećnici na 180 °C 20 do 25 minuta na pekaču obloženom papirom za pečenje.
- 3
Operi rajčicu, rikolu i bosiljak. Prepolovi rajčice. Pomiješaj 50 grama rikole, bosiljak, češnjak i kikiriki, dodaj parmezan, maslinovo ulje i sok limete. Ubaci sve u blender i napravi grubu pastu.
- 4
Izvadi krumpir i slanutak iz pećnice i pusti da se malo ohladi. Dodaj rajčice, preostalu rikolu i napravljenu pastu. Začini po želji sokom limete, solju i paprom i ukrasi listićima bosiljka i parmezanom.