Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Salata od pečenog krumpira

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

1 kg malih krumpira
2 režnja češnjaka
215 g slanutka, ocijediti i isprati
2 žlice sezamovog ulja
morska sol
1 žlica currya u prahu
125 g cherry rajčica
100 g rikole
malo bosiljka
1 limeta
30 g slanog kikirikija
6 žlica maslinova ulja
30 g ribanog parmezana
Sol i papar

Priprema

    1

Operi krumpir u kori, osuši i prereži na pola. Oguli češnjak i sitno nasjeckaj jedan češanj. Slanutak ocijedi, pomiješaj s krumpirom i začini s nasjeckanim češnjakom, sezamovim uljem, morskom soli i curryjem u prahu.

    2

Peci u pećnici na 180 °C 20 do 25 minuta na pekaču obloženom papirom za pečenje.

    3

Operi rajčicu, rikolu i bosiljak. Prepolovi rajčice. Pomiješaj 50 grama rikole, bosiljak, češnjak i kikiriki, dodaj parmezan, maslinovo ulje i sok limete. Ubaci sve u blender i napravi grubu pastu.

    4

Izvadi krumpir i slanutak iz pećnice i pusti da se malo ohladi. Dodaj rajčice, preostalu rikolu i napravljenu pastu. Začini po želji sokom limete, solju i paprom i ukrasi listićima bosiljka i parmezanom.