Salata s pikantnim kozicama, mangom i avokadom
Sastojci (2 porcije)
| 200 g | očišćenih kozica |
| 80 g | matovilca |
| 80 g | zelene salate |
| 4 | cherry rajčice |
| 1 | avokado |
| 1 | mango |
| 1 | čili papričica, dimljena slatka paprika |
| 1 | limeta |
| 0.5 | ljubičastog kupusa |
| 100 ml | vinskog octa |
| 0.5 | šake klica rotkvice (ili neke druge po želji |
Preljev
| sok jedne naranče, limete i limuna | |
| 100 ml | maslinova ulja |
| Sol i papar po želji | |
| 1 žličica | meda |
Priprema
- 1
Kozice posušimo, posolimo i po želji pospemo dimljenom slatkom paprikom i čilijem. Naglo zapečemo na jače zagrijanoj tavi na malo maslinovog ulja. Stavimo sa strane.
- 2
Luk usitnimo i mariniramo u vinskom octu minimalno 30 minuta.
- 3
Za preljev pomiješamo sve navedene sastojke, dodamo pola limete koju smo prethodno isjekli na ploške i marinirani luk.
- 4
Rajčice prepolovimo, lisnatu salatu operemo, posušimo i položimo na tanjur ili u zdjelu. Mango ogulimo i narežemo na kocke. Avokado (koji smo prethodno prerezali na pola, izvadili košticu pa žlicom izvukli jestivi dio) također narežemo na kocke. Kockice pospemo preko salate pa začinimo preljevom.
- 5
Kozice poslužimo na vrh uz dodatak klica. Dobar tek!