kaufland.hr/recepti
Salata od šparoga i jaja
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
5 gUgljikohidrati
-
18.2 gBjelančevine
-
21.5 gMasti
Hranjive vrijednosti
(Po porciji)-
5 g Ugljikohidrati,
18.2 g Bjelančevine,
21.5 g Masti
Sastojci (4 porcije)
8 | jaja |
500 g | zelenih šparoga |
100 g | cherry rajčica |
2 žlice | pinjola |
vezica rukole | |
vezica vlasca | |
150 g | jogurta |
2 žlice | maslinova ulja |
4 žlice | svježe iscijeđeni limunov sok |
šećer | |
sol i papar |
Priprema
- 1
Skuhaj jaja utvrdo, prelij hladnom vodom i oguli ljusku. Šparoge kratko kuhaj posoljenoj kipućoj vodi, procijedi i prelij hladnom vodom. Rajčice prepolovi, a pinjole poprži u tavi. Rukolu očisti i nasjeckaj vlasac.
- 2
U posudi pomiješaj jogurt, maslinovo ulje i sok od limuna te začini solju, paprom i šećerom. Na kraju umiješaj vlasac.
- 3
Jaja nareži na tanke ploške. Šparoge, rajčice i rukolu prelij pripremljenim dressingom od jogurta te rasporedi na tanjure. Dodaj jaja i pospi prženim pinjolima.