kaufland.hr/recepti
Šampinjoni i meso s popečcima od krumpira i tikvica
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
| 400 g | krumpira |
| 2 | tikvice |
| 2 žlice | brašna |
| nasjeckani listovi mažurana | |
| sol, papar | |
| 500 g | svinjećeg mesa, narezati na trakice |
| mljevena crvena paprika | |
| 2 | luka |
| 200 g | šampinjona |
| 5 žlica | biljnog ulja |
| 300 ml | temeljca |
| 200 ml | vrhnja za kuhanje |
| 0.5 dl | bijelog vina |
| malo naribane korice limuna | |
| 3 žlice | nasjeckanog peršina |
Priprema
- 1
Krumpire ogulite, a tikvice operite. Grubo ih naribajte te pomiješajte s 1,5 žlicom brašna i mažuranom. Začinite solju i paprom, a zatim oblikujte popečke.
- 2
Luk sitno nasjeckajte, a šampinjone narežite na ploške.
- 3
Meso začinite solju i paprikom te pospite ostatkom brašna. Naglo ga popržite na ulju u tavi i izvadite.
- 4
Na istoj masnoći pirjajte luk i gljive te prelijte temeljcem i vrhnjem. Kada prokuha, poklopite i kuhajte još 5-8 minuta.
- 5
Na kraju dolijte vino te začinite koricom limuna, solju i paprom. Po potrebi, dodajte malo škrobnog brašna da se umak zgusne.
- 6
Zagrijte ostatak ulja i ispecite popečke od povrća. Pospite sve peršinom i poslužite toplo.