Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Ovo nije tvoja poslovnica?
Promijeni
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti
Fotografija recepta Šarene pileće rolice

Šarene pileće rolice

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

600 g pilećeg filea
5 kom mariniranih sušenih rajčica
200 g dimljenog sira (ili sira za tost)
100 g šumskih gljiva
4 kom kisela krastavca
400 g dimljene slanine
20 g maslaca
krupna morska sol
svježe mljeveni crni papar, po želji
3 žlice maslinova ulja
Svježa majčina dušica

Za prilog

1 kg krumpira
1 žlićica mljeveni crni papar
1 žličica sušenog ružmarina
1 žličica soli
1 žlica maslinovog ulja

Savjet

  • Prije serviranja, rolice možeš narezati na zalogaje ili ukoso. Posluži ih uz svježi špinat i čašu suhog bijelog vina.


Priprema

1

Gljive nareži, a u tavi otopi maslac i kratko pirjaj gljive (ili drugo povrće). Posoli i popapri.

2

Nareži pileća prsa na filee jednake veličine (najmanje 4 filea). Istuci batom za meso, posoli i popapri.

3

Složi 3-4 komada dimljene slanine na dasku ili radnu površinu. Neka se komadi slanine malo preklapaju. Napravi najmanje 4 podloge od komada slanine.

4

Na složenu slaninu stavi pileći filee. Prvo dodaj dimljeni (ili tost) sir. Potom rasporedi pripremljene gljive (ili povrće po tvojoj želji). Kisele krastavce i sušenu rajčicu nareži na tanke kriške. Raspodijeli na 4 dijela i dodaj ih na piletinu. Savij rolice i pričvrsti ih drvenom čačkalicom ako je potrebno.

5

Premaži pekač maslinovim uljem i stavi rolice u njega.Možeš ih poprskati maslinovim uljem. Začini rolice majčinom dušicom i peci ih u pećnici 30 minuta na 180°C. 6. Za prilog, krumpir nareži na četvrtine. U većoj posudi začini krumpir maslinovim uljem, sušenim ružmarinom i mljevenim paprom te posoli Promiješaj i dodaj začinjeni krumpir u pekač sa rolicama. Peci još 25 - 30 minuta na 180°C, dok rolice ne porumene i krumpir ne omekša.