Schwarzwald tart
Sastojci (6 komada)
| 250 g | maslaca |
| 150 g | šećera u prahu |
| 1 | jaje |
| 1 | žumanjak |
| 350 g | brašna |
| 30 g | brašna od badema |
| 30 g | kakaa u prahu |
| prstohvat soli |
Pire od višnje
| 250 g | višanja |
| 25 g | šećera |
| 1 dcl | vode |
| 20 g | škrobnog brašna |
Čokoladni ganache
| 200 g | tamne čokolade |
| 250 g | vrhnja |
| 50 g | maslaca |
| prstohvat soli |
Dekoracija
| 250 g | vrhnje za šlag |
| 20 g | šećera u prahu |
| 30 g | kakao u prahu za posipanje |
Priprema
- 1
Pomiješaj maslac i šećer. Dodaj jaje i žumanjak. Miksaj i zatim postepeno dodaj ostale pomiješane suhe sastojke. Zamijesi rukom i ostavi u hladnjaku na sat vremena da se ohladi. Razvaljaj u tart promjera cca 24 cm. Peci na 180 stupnjeva cca 15 min.
- 2
Višnje, šećer i pola dcl vode lagano kuhaj na vatri. Ostatak vode zamuti sa škrobom i dodaj u višnje. Kuhaj dok se višnje ne zgusnu. Izmiksaj štapnim mikserom u pire.Kad se ohladi premaži preko ispečene košarice.
- 3
Zagrij vrhnje do vrenja. Prelij preko čokolade. Kad se čokolada rastopi dodaj maslac i prstohvat soli.Čokoladu prelij preko višanja i ostavi u hladnjaku da se stisne.
- 4
Izmiksaj vrhnje i šećer u čvrst šlag.Gotov tart pospij sa kakaom u prahu i ukrasi sa šlagom i kandiranim višnjama.