Sendvič keksići s mrkvom
Sastojci (20 komada)
| 115 g | maslaca |
| 70 g | šećera |
| 100 g | smeđeg šećera |
| 1 | jaje |
| 1 žličica | arome vanilije |
| 150 g | brašna |
| 60 g | zobenih pahuljica |
| 0.5 žličice | praška za pecivo |
| 0.5 žličice | cimeta, đumbira, muškatnog oraščića |
| prstohvat soli | |
| 3 | mrkve |
| 30 g | kokosa |
Za kremu
| 115 g | omekšanog maslaca |
| 30 g | krem sira |
| 400 g | šećera u prahu |
| 1 žlica | vrhnja za šlag |
| 1 žličica | arome vanilije |
Priprema
- 1
Otopi maslac pa pusti da se malo ohladi. Mikserom pjenasto umuti maslac i šećere. Dodaj jaje i ekstrakt vanilije pa dobro pomiješaj. U drugoj posudi pomiješaj suhe sastojke - brašno, sitne zobene pahuljice, prašak za pecivo, cimet, đumbir, muškatni oraščić i sol.
- 2
Dodaj suhe sastojke u mokre miksajući na najmanjoj brzini.
- 3
Mrkve oguli i naribaj na sitni ribež pa dobro ocijedi. Dodaj u smjesu za zamiješaj tijesto. Oblikuj kuglice oko 35 g pa ih malo spljošti rukama. Dobit ćeš ih oko 20 komada.
- 4
Peci keksiće u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C, oko 8 do 9 minuta.
- 5
Za kremu miksaj omekšani maslac i krem sir dok ne dobiješ glatku kremu. Umiješaj šećer u prahu pa dodaj aromu vanilije i vrhnje za šlag. Prebaci u dresir vrećicu i rasporedi u debljem sloju po ohlađenim keksićima, u obliku sendviča.