Sendvič s trganom piletinom, povrćem i sirom
Sastojci (4 porcije)
Sastojci:
700 g | pilećih prsa |
1 režanj | češnjaka |
1 žlica | dimljene paprike |
1 žličica | sušenog bosiljka |
300 ml | povrtnog temeljca |
sol | |
papar | |
maslinovo ulje | |
1 žlica | maslaca |
kruh | |
100 g | bijelog mekog sira |
Sastojci za salatu:
2 | rajčice |
0.5 | salatnog krastavca |
0.5 | feferona |
limunov sok | |
50 g | baby špinata |
sol | |
papar | |
maslinovo ulje |
Sastojci za umak:
130 g | čvrstog jogurta |
3 žlice | majoneze |
1 žličica | senfa |
1 žlica | soka limuna |
1 žličica | sušenog bosiljka |
sol | |
papar |
Priprema
- 1
Pileća prsa nareži na komade podjednake veličine, posoli ih i popapri s obje strane.
- 2
U većoj tavi zagrij maslinovo ulje pa zapeci piletinu. Peci je otprilike 4-5 minuta sa svake strane. Potom je izvadi iz tave.
- 3
Na ulje u tavi dodaj češnjak, prži ga 30 sekundi pa dodaj dimljenu papriku i bosiljak te sve promiješaj. Vrati meso i podlij ga temeljcem. Poklopi i ostavi na vatri 20 minuta.
- 4
Rajčice i krastavac nareži na kockice i stavi u zdjelu. Nareži malo feferona na kolutiće pa dodaj u salatu. Začini je solju, paprom, limunovim sokom i maslinovim uljem. Na kraju umiješaj baby špinat.
- 5
U zdjelici pomiješaj jogurt, majonezu i senf. Dodaj sok limuna, sušeni bosiljak, sol i papar te sve dobro promiješaj.
- 6
Kruh nareži na deblje kriške.
- 7
Meso na kraju otklopi i kuhaj tako još 2-3 minute. Zatim ga natrgaj uz pomoć dvije vilice. Na kraju umiješaj maslac i sve dobro promiješaj.
- 8
Na krišku kruha dodaj umak i razmaži. Potom stavi meso, a na njega salatu. Na kraju namrvi bijeli meki sir i pokapaj sve s još umaka. Možeš posuti i listićima svježeg bosiljka.