Sendvič s trganom piletinom, povrćem i sirom
Sastojci (4 porcije)
Sastojci:
| 700 g | pilećih prsa | 
| 1 režanj | češnjaka | 
| 1 žlica | dimljene paprike | 
| 1 žličica | sušenog bosiljka | 
| 300 ml | povrtnog temeljca | 
| sol | |
| papar | |
| maslinovo ulje | |
| 1 žlica | maslaca | 
| kruh | |
| 100 g | bijelog mekog sira | 
Sastojci za salatu:
| 2 | rajčice | 
| 0.5 | salatnog krastavca | 
| 0.5 | feferona | 
| limunov sok | |
| 50 g | baby špinata | 
| sol | |
| papar | |
| maslinovo ulje | 
Sastojci za umak:
| 130 g | čvrstog jogurta | 
| 3 žlice | majoneze | 
| 1 žličica | senfa | 
| 1 žlica | soka limuna | 
| 1 žličica | sušenog bosiljka | 
| sol | |
| papar | 
Priprema
- 1
Pileća prsa nareži na komade podjednake veličine, posoli ih i popapri s obje strane.
- 2
U većoj tavi zagrij maslinovo ulje pa zapeci piletinu. Peci je otprilike 4-5 minuta sa svake strane. Potom je izvadi iz tave.
- 3
Na ulje u tavi dodaj češnjak, prži ga 30 sekundi pa dodaj dimljenu papriku i bosiljak te sve promiješaj. Vrati meso i podlij ga temeljcem. Poklopi i ostavi na vatri 20 minuta.
- 4
Rajčice i krastavac nareži na kockice i stavi u zdjelu. Nareži malo feferona na kolutiće pa dodaj u salatu. Začini je solju, paprom, limunovim sokom i maslinovim uljem. Na kraju umiješaj baby špinat.
- 5
U zdjelici pomiješaj jogurt, majonezu i senf. Dodaj sok limuna, sušeni bosiljak, sol i papar te sve dobro promiješaj.
- 6
Kruh nareži na deblje kriške.
- 7
Meso na kraju otklopi i kuhaj tako još 2-3 minute. Zatim ga natrgaj uz pomoć dvije vilice. Na kraju umiješaj maslac i sve dobro promiješaj.
- 8
Na krišku kruha dodaj umak i razmaži. Potom stavi meso, a na njega salatu. Na kraju namrvi bijeli meki sir i pokapaj sve s još umaka. Možeš posuti i listićima svježeg bosiljka.