kaufland.hr/recepti
Škartoceti ili španske tice
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
| 800 g | telećih ili junećih odrezaka (ruža) |
| 500 g | pelata |
| 1 | luk |
| 3 | režanj češnjaka |
| 150 g | pancete |
| 10 g | pinjola |
| 10 g | grožđica |
| 10 g | parmezana |
| svježi peršin | |
| Maslinovo ulje | |
| Sol | |
| papar | |
| Muškatni oraščić | |
| Lovorov list | |
| majčina dušica | |
| 1 dcl | prošeka |
| 1 dcl | bijelog vina |
Priprema
- 1
Odreske natučemo batom. Premažemo pestom koji smo prethodno napravili od pancete, češnjaka, peršina, pinjola, grožđica i parmezana. Zarolamo te ih na krajevima učvrstimo čačkalicama. Posolimo, popaprimo te uvaljamo u brašno.
- 2
Na maslinovom ulju naglo popečemo sa svih strana te ih izvadimo na toplo. U istoj posudi prodinstamo luk te zalijemo vodom, vinom, prošekom i pelatima. Vratimo mesne škartocete u posudu te začinimo sa 2 klinčića, malo muškatnog oraščića, majčinom dušicom i 2 lista lovora. Kuhamo na laganoj vatri i povremeno posudu sa jelom prodrmamo.
- 3
Kad je meso mekano, a umak se reducirao iz mesa izvadimo čačkalice. Serviramo uz krumpir pire ili tjesteninu.