Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja trgovina

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Škartoceti ili španske tice

Do 60 minuta
Jednostavno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (4 porcije)

800 g telećih ili junećih odrezaka (ruža)
500 g pelata
1 luk
3 režanj češnjaka
150 g pancete
10 g pinjola
10 g grožđica
10 g parmezana
svježi peršin
Maslinovo ulje
Sol
papar
Muškatni oraščić
Lovorov list
majčina dušica
1 dcl prošeka
1 dcl bijelog vina

Priprema

    1

Odreske natučemo batom. Premažemo pestom koji smo prethodno napravili od pancete, češnjaka, peršina, pinjola, grožđica i parmezana. Zarolamo te ih na krajevima učvrstimo čačkalicama. Posolimo, popaprimo te uvaljamo u brašno.

    2

Na maslinovom ulju naglo popečemo sa svih strana te ih izvadimo na toplo. U istoj posudi prodinstamo luk te zalijemo vodom, vinom, prošekom i pelatima. Vratimo mesne škartocete u posudu te začinimo sa 2 klinčića, malo muškatnog oraščića, majčinom dušicom i 2 lista lovora. Kuhamo na laganoj vatri i povremeno posudu sa jelom prodrmamo.

    3

Kad je meso mekano, a umak se reducirao iz mesa izvadimo čačkalice. Serviramo uz krumpir pire ili tjesteninu.