kaufland.hr/recepti
Složenac s bakalarom
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.
Sastojci (4 porcije)
| 400 g | smrznutog bakalara |
| 500 g | smrznutog špinata |
| 2 | luka |
| 200 ml | mlijeka |
| 150 g | svježeg sira |
| 2 žlice | nasjeckanog začinskog bilja po želji |
| 50 g | krušnih mrvica |
| 1 žličica | naribane korice limuna |
| 1 pakiranje | instant juhe od poriluka i krumpira |
Priprema
- 1
Ribu i špinat odmrzni, a pećnicu ugrij na 180°C. Luk oguli i nareži na tanke ploške.
- 2
Instant juhu pomiješaj s mlijekom (miješaj pjenjačom kako se ne bi stvorile grudice).
- 3
U posudi pomiješaj svježi sir, začinsko bilje i krušne mrvice pa začini solju, paprom i naribanom koricom limuna.
- 4
Odmrznuti špinat pritisni vilicom kako bi se uklonio višak vode pa pomiješaj s lukom i rasporedi u vatrostalnu posudu promjera 20 x 30 cm. Prelij umakom od juhe i mlijeka.
- 5
Bakalar začini solju i paprom, stavi na špinat i „ukrasi“ smjesom od sira.
- 6
Peci 25-30 minuta u prethodno ugrijanoj pećnici.