Sočne torbice s tunom
Sastojci (12 komada)
Tijesto:
3 | šalice višenamjenskog brašna |
0.25-0.5 | žličice soli |
200 g | maslaca |
1 | jaje |
0.25-0.5 | šalice vode ili mlijeka |
Nadjev:
2 | žlice ulja |
1 | crveni luk, nasjeckati |
2 | režnja češnjaka, zdrobiti |
1 | žličica mljevene paprike |
3 | konzerve tune (425 g) |
1 | žlica sušenog origana |
0.5 | šalice maslina, nasjeckati |
1-2 | žlice kapara |
1 | žlica soka od limuna |
sol, papar | |
1 | jaje za premaz |
Priprema
- 1
Od navedenih sastojaka umijesite tijesto: pomiješajte brašno i sol, dodajte omekšali maslac te jaje i vodu/mlijeko.
- 2
Dobiveno tijesto podijelite na dva dijela, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak.
- 3
Pirjajte luk, češnjak i mljevenu papriku 20 minuta na vrućem ulju u tavi. Dodajte procijeđenu tunu, promiješajte i pirjajte još pet minuta, a zatim dodajte origano, masline, kapare i sok od limuna.
- 4
Promiješajte te začinite solju i paprom po ukusu. Pirjajte još nekoliko minuta, a zatim maknite s vatre da se ohladi.
- 5
Tijesto razvucite i izrežite na krugove. Na sredinu svakog kruga stavite po jednu žlicu smjese od tune. Preklopite i pritisnite rubove vilicom. Stavite u hladnjak (najmanje) sat vremena.
- 6
Zagrijte pećnicu na 200°C. Prije pečenja premažite razmućenim jajem, a zatim pecite otprilike 20 minuta. Poslužite toplo, samo ili s umakom po želji.