Učitavanje podataka o poslovnici

Tvoji će podaci biti poslani.
Tvoja poslovnica

Prethodno odabrane poslovnice
kaufland.hr/recepti

Sous-vide junetina s rezancima od špinata

Više od 60 minuta
Zahtjevno
Skeniraj QR kôd i pročitaj ovaj recept na svom pametnom telefonu ili tabletu. Jednim klikom unesi sve sastojke u svoj popis za kupnju.

Sastojci (2 porcije)

pola limuna
timijan
100 g špinata
300 g junetine, narezati na kockice
2 žlice maslaca
200 g rezanaca
sol
2 žlice lješnjaka
1 ljutika
75 g sušenih rajčica u ulju
40 g planinskog sira
papar
1 žlica suncokretova ulja

Priprema

    1

Priprema: Limun isperi pod mlazom vruće vode. Komadić korice naribaj i iscijedi dvije žlice soka. Timijan i špinat operi.

    2

Pećnicu ugrij na 80◦C. Medaljone isperi i posuši kuhinjskim ubrusima, a zatim ih stavi u vrećicu za zamrzavanje i dodaj koricu limuna, žlicu maslaca i timijan. Istisni zrak iz vrećice i dobro zatvori.

    3

U veći lonac nalij 600 ml hladne i jednu litru vrele vode. Pažljivo dodaj vrećicu s mesom, poklopi i stavi u pećnicu sat i pol.

    4

Rezance pripremi prema uputama na pakiranju u prokuhaloj osoljenoj vodi. Procijedi i ostavi sa strane.

    5

Lješnake grubo nasjeckaj i zapeci u tavi. Ljutiku sitno nasjeckaj, rajčice procijedi i nareži na trakice. Ukloni koru s planinskog sira i naribaj ga.

    6

Na rastopljenom maslacu pirjaj ljutiku i dvije trećine količine lješnjaka. Zatim dodaj špinat, rezance i rajčice te začini solju, paprom i ostatkom soka od limuna. Drži na toplom.

    7

Izvadi medaljone iz vrećice, ukloni koricu limuna i timijan te malo posuši ubrusima. Posoli i 2-3 minute prži na vrućem ulju. Izvadi meso iz tave, začini paprom, nareži i posluži s rezancima, ostakom lješnjaka i planinskim sirom.

    8

Savjet dodaš li komadić maslaca sa začinskim biljem u vrećicu, meso će dobiti posebnu aromu.